KézdivásárhelyLeaszfaltozták az Eminescu utcát

2024. április 12., péntek, Közélet

Tegnap délre egyik menetirányban már le volt aszfaltozva a Mihai Eminescu utca, a munkások a bitumen érkezését várták, hogy folytatni tudják a munkát. Ezzel a munkálattal a céhes város egyik rossz állapotban lévő utcáját sikerült korszerűsíteni.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Mihai Eminescu utca 450 méter hosszú, családi házak szegélyezik, ennek ellenére jelentős rajta a forgalom, hiszen egyike azoknak az átkötő­utaknak, amelyek kapcsolatot létesítenek a Csernátoni úttal és a Dózsa György utcával.

Az úttest nagyon rossz állapotba került, miután a közművesítést teljesen felújították. A folyamatos bosszúságot okozó vízvezetéket sikerült kicserélni, ugyanakkor a szolgáltatóval folytatott egyeztetéseket követően a gázcsövet is. A közműveket illető legsürgetőbb beavatkozás a vízvezeték cseréje volt, ebben az utcában régebben hetente többször is csőtöréshez kellett kiszállnia a szolgáltatónak. A városháza úgy döntött, hogy a közműfelújítást követően látványában is megújítja az utcát: a régi betonoszlopok helyére új közvilágítási elemeket szereltek, ugyanakkor a távközlési és villanyvezetékek is mind a föld alá kerültek. Az utca tavaly alapozást is kapott, szintén múlt évben öntötték le az első bitumenréteget, tegnap pedig a koptatóréteg is az úttestre került.

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kivitelezőnek még semmit nem fizettek, lévén, hogy tavaly a kormány kifizetési tilalmat rendelt el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 804
szavazógép
2024-04-12: Kármentő - Kuti János:

De ki lesz az elnök?

Az európai parlamenti (EP) választások annyira lefoglalják honi politikánk szereplőit, hogy amiatt egyelőre mintha nem is gondolnának arra, hogy elnökválasztás is lesz. A szakértők szerint azt akarják látni, hogy pártjaik milyen eredménnyel végeznek az EP-választásokon.
2024-04-12: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Lassan elkezdik a tyúkfarm eltüntetését

Elfogadta az egykori tyúkfarmra vonatkozó övezeti városrendezési tervet (PUZ) Sepsiszentgyörgy önkormányzata, így elkezdődhet az a folyamat, amelynek végén korszerű lakóparkot és egyetemi szintű duális oktatási központot fogunk látni a lerobbant városrész helyén.