Eszméleténél van és kommunikál Robert Fico

2024. május 22., szerda, Világfigyelő

Továbbra is eszméleténél van és kommunikál Robert Fico szlovák miniszterelnök – írta meg a felvidéki Új Szó a kormányhivatal tájékoztatása alapján. A kormányfő tegnap reggel CT-vizsgálaton esett át.

  • Fotó: Facebook / Robert Fico
    Fotó: Facebook / Robert Fico

Robert Ficót múlt szerdán többször meglőtte a háborúpárti Juraj Cintula, aki tettét azzal magyarázta, hogy nem ért egyet a kormány politikájával. Közben megszületett az első ítélet az ügyben: letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki egyetértését fejezte ki a Robert Fico elleni merénylettel.
„Hivatalosan is megerősítem önöknek, hogy van egy olyan verzió is, miszerint a gyanúsított egy bizonyos csoportban tevékenykedett, amelynek tagjai felbujtották és

támogatták egymást ebben a bűncselekményben” – közölte vasárnap a szlovák belügyminiszter. Külön nyomozócsoportot állítottak fel annak kivizsgálására, hogy kiderítsék, Robert Fico támadója egyedül követte-e el a merényletet, vagy voltak társai is.

A belügyminiszter elmondta, hogy a bűncselekmény utáni órákban az elkövető közösségi oldaláról bejegyzéseket töröltek, pedig sem a gyanúsított, sem pedig a felesége nem férhetett hozzá azokban az órákban olyan eszközhöz, amelyről ezt megtehették volna.

A támadást követően azonnal elkezdtek terjedni az interneten és a sajtóban a különböző teóriák. Bár bizonyítékok még nincsenek, korábban már a védelmi miniszter, Robert Kalinak is felvetette annak lehetőségét, hogy a háborúpárti Juraj Cintula nem magányos elkövető volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2024-05-22: Világfigyelő - :

Új antiszemitizmust emleget ­Netanjáhú (Nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki)

Joe Biden nevetségesnek, Benjámín Netanjáhú egész Izrael ellen irányuló lépésnek tekinti az elfogatóparancsot. Bár Biden bírálja Netanjáhú gázai politikáját, a nemzetközi büntetőbíróság főügyésze által kezdeményezett elfogatóparancsot mindketten elítélik.
2024-05-22: Világfigyelő - :

Elnök marad Zelenszkij

Május 20-án lejárt Volodimir Zelenszkij öt évre szóló elnöki mandátuma, a hadiállapot miatt azonban nem írnak ki választásokat Ukrajnában.