Elnök marad Zelenszkij

2024. május 22., szerda, Világfigyelő

Május 20-án lejárt Volodimir Zelenszkij öt évre szóló elnöki mandátuma, a hadiállapot miatt azonban nem írnak ki választásokat Ukrajnában.

  • Fotó: Facebook / Volodimir Zelenszkij
    Fotó: Facebook / Volodimir Zelenszkij

Az ukrán hatóságok szerint az elnökválasztást azért nem tudják megtartani, mert a frontvonalon harcoló katonák nem tudnának biztonságosan szavazni, de az orosz megszállás alá került területeken sem tudnák megszervezni a voksolást. Volodimir Zelenszkijt 2019-ben az ukrán szavazók 73 százaléka tartotta alkalmasnak az ország vezetésére. Bár népszerűsége azóta csökkent, elemzők szerint az ukránok többsége jelenleg is bizalmat szavazna a színészből lett politikusnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 210
szavazógép
2024-05-22: Világfigyelő - :

Eszméleténél van és kommunikál Robert Fico

Továbbra is eszméleténél van és kommunikál Robert Fico szlovák miniszterelnök – írta meg a felvidéki Új Szó a kormányhivatal tájékoztatása alapján. A kormányfő tegnap reggel CT-vizsgálaton esett át.
2024-05-22: Világfigyelő - :

Hajóbaleset Verőcénél

Még mindig keresik a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál történt hajóbalesetben eltűnteket: egy 18 és egy 28 éves nőt, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán.