Hajóbaleset Verőcénél

2024. május 22., szerda, Világfigyelő

Még mindig keresik a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál történt hajóbalesetben eltűnteket: egy 18 és egy 28 éves nőt, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán.

A kisgéphajón nyolcan voltak, egy 35 éves férfi partra úszott, egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holttestét megtalálta a rendőrség. Hétfőn őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát. Azzal gyanúsítják, hogy a baleset után a szállodahajó személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló embereket kiemelje, továbbá a hajót sem állította meg. További vizsgálat fogja megállapítani, ki a felelős a balesetért – közölte a rendőrség. Szakértő szerint a roncsokból ítélve gyaníthatóan nagy sebességgel ütközött a hajónak a motorcsónak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 208
szavazógép
2024-05-22: Világfigyelő - :

Elnök marad Zelenszkij

Május 20-án lejárt Volodimir Zelenszkij öt évre szóló elnöki mandátuma, a hadiállapot miatt azonban nem írnak ki választásokat Ukrajnában.
2024-05-22: Világfigyelő - :

Temetik az iráni elnököt

Megkezdődött tegnap a helikopter-szerencsétlenségben meghalt Ebrahim Raiszi iráni elnök és a többi áldozat, köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter temetési szertartása az északnyugat-iráni Tebrizben.