Temetik az iráni elnököt

2024. május 22., szerda, Világfigyelő

Megkezdődött tegnap a helikopter-szerencsétlenségben meghalt Ebrahim Raiszi iráni elnök és a többi áldozat, köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter temetési szertartása az északnyugat-iráni Tebrizben.

  • Fotó: president.ir
    Fotó: president.ir

Az iráni állami média helyszíni beszámolója szerint több ezren gyűltek össze a városban, hogy részt vegyenek a szertartáson. A koporsókat ezt követően a síita iszlám egyik szent városába, az észak-iráni Komba viszik, majd Teheránba. Az elhunyt elnököt csütörtökön helyezik végső nyugalomra szülővárosában, Meshedben, Amirabdollahiánt pedig Teheránban temetik el. Ali Hamenei ajatollah ötnapos gyászt jelentett be Raiszi halála miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 207
szavazógép
2024-05-22: Világfigyelő - :

Hajóbaleset Verőcénél

Még mindig keresik a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál történt hajóbalesetben eltűnteket: egy 18 és egy 28 éves nőt, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán.
2024-05-22: Közélet - Nagy B. Sándor:

Nyolcvan esemény várja a közönséget (SepsiBook3 könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál)

Kész a program, közzé is tették, már csak az van hátra, hogy megérkezzenek a meghívottak és a közönség, és átadhassák a látogatóknak ezt az örömünnepet – fogalmazott Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója és a SepsiBook programigazgatója a csütörtökön kezdődő rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.