Aszfaltoztak Lemhényben

2024. május 22., szerda, Közélet

Sikerült végére járni annak a munkálatnak, melyet pár évvel ezelőtt kezdett el a lemhényi önkormányzat: tegnap leöntötték a hiányzó aszfaltszőnyeget a Felsőlemhényen áthaladó községi úton.

  • Tegnap 10 óra körül az aszfaltozógép már a Nepomuki-kápolna környékén dolgozott. A szerző felvétele
    Tegnap 10 óra körül az aszfaltozógép már a Nepomuki-kápolna környékén dolgozott. A szerző felvétele

A lemhényi önkormányzat a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében (PNDL) pályázott a községi utak aszfaltozására, a munkálat azonban objektív okok miatt szünetelt, a lemaradást a napokban pótolták, így tegnap is még sorban álltak a bitumenszállító autók. Délelőtt fél tízkor a római katolikus plébánia és a Nepomuki-kápolna előtti, 2B jelzésű, községi tulajdonban lévő úttest egyik sávjára került friss burkolat, a másik felét már korábban leaszfaltozták.

Amint arról korábban írtunk, a projekt részeként új aszfaltszőnyeg kerül az Alszeg, Kismező és Papszer utcába, ugyanakkor a vasúti sínektől a felsőlemhényi hídig. A felújított útszakaszt betonnal kiöntött sáncok is szegélyzik, így a csapadék elvezetése is meg van oldva.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2024-05-22: Közélet - :

Köpec, a rózsák faluja

A rózsák napjai címmel szerveztek kiállítást és vásárt a hétvégén a Köpec határában található Flórakert Kft.-nél, amely a négyfalusi Yurta Prod kertészeti cég alegységeként 35 erdővidéki munkást foglalkoztat.
2024-05-22: Közélet - Bodor János:

Csatornázzák Kommandót

Elkezdték a község mintegy hat kilométeres szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítését Kommandón. A beruházás összértéke 5 443 700 lej áfával, ebből a községi önkormányzat költségvetéséből fedezendő önrész 249 470 lej. A munkálatok kivitelezője a sepsiszentgyörgyi Tricomserv Kft.