Háromszék - tízezerMiről írjon az újságíró?

2024. június 4., kedd, Jegyzet
Fekete Réka

Nincs könnyű dolga az újságírónak, amikor témát választ.

Legyen elsődleges cél, hogy mit vár el tőle az olvasó, mi érdekelheti jobban, mire kíváncsi? Írjon aktuális társadalmi, politikai, gazdasági, oktatási, egészségügyi, környezetvédelmi, szociális kérdésekről, az életünket naponta befolyásoló, meghatározó jó/rossz döntésekről, történésekről? Kultúráról, művészetekről, tudományról? Civil szervezetekről, egyházról? Írjon eredményekről, mulasztásokról? Szépről, rútról?

Bárhogy választ, úgyis az olvasó dönti el, mi érdekli őt a betűtengerből, mi az, ami beleillik az ő értékrendjébe, mivel szállna vitába, mi az, ami sok és mi, ami kevés. Szóval, témaválasztás tekintetében nincs ilyen vagy olyan igazság. Akkor hát hogyan döntsön az újságíró?

Egyszerű: bízza magát arra a belső indíttatásra, amiért ezt a szakmát választotta: tájékoztatni, eligazítani, egy kicsit iránytűként mozogni a világban. És miközben ezt teszi, legyen hálás azokért az olvasói közösségekért, amelyeknek írásai által adni tudott valamit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-06-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Hírszolgálat (Háromszék - tízezer)

3.18. Aludnom kellene még egy kicsit, hosszú napom lesz. 5.47. Most már fel lehet kelni. 6-kor madárcsicsergéssel ébresztene a telefon, lemaradtál, öcsém, megint. Reggeli, zuhany, 7-től 8-ig lábbusz, jövet kenyeret venni. Kávé az erkélyen, virágok között, kabátban, de urasan: van idő mélázni is.
2024-06-04: Közélet - Nagy D. István:

Lépéselőnyben Sepsiszentgyörgy (Szociális szolgáltatások )

Sepsiszentgyörgy szerencsés helyzetben van, ami a szociális szolgáltatások biztosítását illeti, mivel létezik egy békés, együttműködésre alapuló viszony a civil szervezetek között, illetve az önkormányzat időben felismerte, hogy támogatni kell ezeket a szervezeteket, de a feladatokat rájuk kell bízni – hangzott el a területen tevékenykedők, valamint a sepsiszentgyörgyi önkormányzat vezetőinek tegnapi sajtóértekezletén. A résztvevők arra is rámutattak, hogy folyamatosan új kihívások jelennek meg a szociális szférában is, ám a megyeszékhely lépéselőnyben van, és rengeteg még a tennivaló, az elmúlt több mint egy évtized építkezése, munkája nyomán könnyebben vehetik ezeket az akadályokat.