Kovászna Megyei VöröskeresztAz önkéntes munka aranyat ér

2024. június 13., csütörtök, Közélet

Heti öt munkanappal, napi nyolcórás munkaidővel számolva legkevesebb másfél évnyi időt dolgoztak a Kovászna Megyei Vöröskereszt önkéntesei a tavaly májustól számított egy esztendőben – ezt köszönték meg a szervezet vezetői a keddi önkéntes gálán a sepsiszentgyörgyi Orchidea vendéglőben tartott ünnepi eseményen.

  • Fotó: Kovászna Megyei Vöröskereszt
    Fotó: Kovászna Megyei Vöröskereszt

A legfőbb célt már rég elérték – tartják a Vöröskereszt vezetői, hisz olyan fiatalok jelentkeznek önkéntes munkára, akik érzékenyek a szociális problémák iránt, de amikor a terepen is megismerik a nélkülözést, akkor még közelebb kerülnek a társadalom peremére szorult emberekhez, családokhoz.

Opra Szende tíz éve irányítja az önkéntes tevékenységet, tanítja a fiatalokat arra, hogyan kezeljék azokat a helyzeteket, amikor segítségre van szükség, amikor szembesülnek a nélkülözéssel.

A sepsiszentgyörgyi és a kovásznai ifjúsági vöröskeresztes csapat tagjai 80 százalékban diákok, főként délutáni és hét végi programokban vesznek részt. A különböző események elsősegélynyújtási szolgáltatását biztosítják, szociálisan hátrányos helyzetű családokat látogatnak és segítenek, adománygyűjtő akciókban vesznek részt, a rászoruló gyermekek nyári táborában vállalnak munkát és sok egyéb segítő tevékenység szervezői, résztvevői – hangsúlyozza az önkéntesek vezetője.

Bár az önkéntes munkában végzett idő alapján számított rangsorolás nem jelenti a minőségi segítségnyújtás szerinti értékelést, a Kovászna Megyei Vöröskereszt évente díjazza azokat az önkénteseket, akik a legtöbb időt szánták a segítő munkára. Idén a sepsiszentgyörgyi csoportból Szász Tímea, Pitlák Sabina, Ormai Ivett, a kovásznai önkéntesek közül Moroianu Andrea, Moroianu Ștefan  és Vlonga Raisa érdemelte ki a befektett önkéntes órák alapján járó legmagasabb elismerést, de a Vöröskereszt mindannyiuknak megköszönte munkájukat, önzetlen segítségüket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 224
szavazógép
2024-06-13: Közélet - Iochom István:

Ilyen mocskos kampány eddig még nem volt (Választási kiértékelő Kézdivásárhelyen)

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi városháza dísztermében Bokor Tibor újraválasztott polgármester, Tamás Sándor, a megyei önkormányzat és a szövetség háromszéki szervezetének elnöke, valamint Dávid Sándor, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón értékelte a helyhatósági és az európai parlamenti választásokat.
2024-06-13: Vélemény - :

Érik a változás Nyugat-Európában? (Geopolitikai jegyzetek)

Érdekesen alakultak az európai parlamenti választások néhány nagyon fontos és nagyon befolyásos nyugat-európai országban. Hollandiában korábban szélsőjobboldalinak nevezett, tulajdonképpen bevándorlásellenes kormány állt fel, most Ausztriában fölényesen nyert egy szélsőjobboldali párt, továbbá Németországban második helyre tört a szintén bevándorlásellenes Alternative für Deutschand (AfD), maga mögött hagyva az Olaf Scholz vezette baloldali, kormányzatban részt vevő pártot. De az igazi nagy változás Franciországban következett be, ahol a szintén szélsőségesnek mondott Marie Le Pen migrációellenes és szuverenista pártja olyan vereséget mért a Macron-féle centrista kormánypártra, hogy Franciaországban előrehozott választások következnek a hónap végén. Fel kell tennünk a kérdést: mi okozta ezt a jelentős változást az unió több meghatározó országában?