Elkészült a Gyár utca, visszaáll a régi forgalmi rend

2024. június 13., csütörtök, Közélet

Június 17-én, hétfőn 9 órától visszaáll a régi forgalmi rend Sepsiszentgyörgy három utcájában: ismét egyirányúvá válik a Cigaretta utca – a Kós Károly utca felől a Grigore Bălan út felé lehet majd autózni rajta –, a Patak utcában pedig attól kezdve ismét a Cigaretta utcából lehet majd a Kós Károly utcába hajtani, tehát épp ellenkező irányban, mint most.

  • Biciklisávokat és parkolóhelyeket is kialakítottak. Fotó: Vargyasi Levente
    Biciklisávokat és parkolóhelyeket is kialakítottak. Fotó: Vargyasi Levente

A Gyár utca is egyirányú marad, a Grigore Bălan út felől a Kós Károly utca felé lehet rajta gépjárművel közlekedni – tudatja Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A Patak, Cigaretta és Gyár utcában a Gyár utca korszerűsítése miatt változott meg a forgalmi rend. A 2022 őszén kezdődő felújítás során előbb félsávos lezárás mellett dolgoztak, 2023 májusától kezdve pedig az egész utcát lezárták. Először a víz- és szennycsatorna-, illetve esővízhálózatot cserélték ki, aztán a gázvezetéket és a közvilágítást is, majd – a tavaly nyári nagy áramszünet után – a középfeszültségű rendszert. Ezek után alakították ki a járdákat, biciklisávokat, parkolóhelyeket, nyomógombos villanyrendőrt és nagy fényerejű lámpákat szereltek fel a gyalogátjárókhoz, és már az útburkolati jeleket is felfestették az új aszfaltra. A Gyár utcát a város mobilitási tervének részeként újították fel hat más forgalmas utcával együtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 228
szavazógép
2024-06-13: Közélet - Nagy D. István:

Kétharmados többséget szerzett az RMDSZ, ­bejutott az AUR (Megyei önkormányzat)

A tegnap 11 órai, továbbra is csak részleges adatok alapján több mint kényelmes, kétharmados többséget tudhat magáénak a következő négy évre Kovászna Megye Tanácsában az RMDSZ, összesen 22 mandátumot birtokolva a 30 lehetségesből. A testületet, amint az már korábban kiderült, újabb négy évig Tamás Sándor vezetheti. Az RMDSZ-en kívül három politikai alakulatnak sikerült bejutnia a megyei tanácsba, ezek a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), illetve a Románok Egységéért Szövetség (AUR). A másik két magyar pártnak – Erdélyi Magyar Szövetség és Magyar Polgári Erő – nem sikerült megugrania a bejutási küszöböt.
2024-06-13: Közélet - Bartos Lóránt:

Óvodások találkozója a Perkő alatt

Az óvodások népi dal- és gyermekjáték-találkozójának adott otthont a kézdiszentléleki Petőfi Sándor Művelődési Ház. Az eseményen a helyi gyermekek mellett a környékbeli települések ovisai vettek részt.