Újabb gyakornokprogram indul

2024. június 19., szerda, Közélet

Ismét lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy önkormányzatának gyakornoki programjára, a lehetőséggel egyetemi hallgatók élhetnek, vagy olyan fiatalok, akik nemrég fejezték be egyetemi tanulmányaikat – közölte a városháza.

  • Fotó: Facebook / Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgy
    Fotó: Facebook / Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgy

A július közepén rajtoló program révén az érdeklődők a polgármesteri hivatal irodáiban, az alárendelt intézményekben és az alpolgármesteri kabinetekben nyerhetnek betekintést az önkormányzati munkába, a napi tevékenységek révén új ismereteket, tapasztalatot szerezhetnek, de akár a rendezvények szervezésébe is bekapcsolódhatnak. A cél az, hogy ezáltal jobb rálátásuk legyen az önkormányzat működésére, olyan tapasztalatot gyűjtsenek a közigazgatás területén, melyet a későbbiekben hasznosítani tudnak.

Jelentkezni június 23-áig lehet: a pályázóknak egy kérést, Europass típusú önéletrajzot, a személyazonossági igazolványuk másolatát, valamint egyetemi igazolást kell beküldeniük a noemi.andrei@sepsi.ro címre. Utóbbi dokumentumnak azt kell igazolnia, hogy a jelentkező egyetemi tanulmányokat folytat, vagy nemrég fejezte be azokat. A fiatalok személyes beszélgetésen is részt vesznek majd, hogy a szervezők érdeklődési körüknek, tanulmányaiknak megfelelően jelöljék ki azt a szakirodát, alárendelt intézményt, ahol a gyakornokságot végzik.

A városháza tájékoztatója szerint a kezdeményezés nyújtotta lehetőséggel 2021-ben 14, 2022-ben 15, tavaly pedig kilenc fiatal élt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 218
szavazógép
2024-06-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Komolyzenei csemegék nyárára (Sepsi Classic)

Július 4-e és 7-e között másodszor szervezik meg Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Classic komolyzenei fesztivált, amelynek során csütörtök délelőttől vasárnap estig nem csupán koncertekre és előadásokra, hanem közös műhelymunkára is várják a nagyérdeműt.
2024-06-19: Közélet - :

Pénteken nyílik a strand

Június 21-én, pénteken nyílik a strand Sepsiszentgyörgyön. A kicsiket gyermekmedence és vízi csúszdák, a nagyokat élménymedence és olimpiai méretű úszómedence várja – tudatja a létesítményt működtető Sepsi ReKreatív közösségi oldalán.