Hátulról ütötték el

2024. június 19., szerda, Közélet

Két hasonló közúti balesetről tájékoztatott a Kovászna megyei rendőrség tegnap. Mindkét esetben hátulról hajtottak bele egy-egy balra kanyarodni készülő gépkocsiba.

  • Fotó: Háromszék
    Fotó: Háromszék

Az első eset 5 órakor történt a 11-es országúton, Szent­ivánlaborfalván. Egy 27 éves fiatalember által vezetett, Maksa felől érkező személygépkocsi belerohant az irányváltás szándékával előtte megállt autóba. Utóbbi jármű 54 éves vezetője megsérült, kórházba szállították. Reggel fél nyolc után a gelencei bekötőúton történt hasonló eset. Egy 22 éves nő által vezetett, Szentkatolna felől érkező személygépkocsi belefutott az előtte lassító, 34 éves férfi által vezetett, balra jelző furgonba. Az ütközés nyomán megsérült a kiskocsi utasa, egy 13 éves lány, akit kórházba szállítottak. Mind a négy érintett sofőrt alkoholszondába fújatták, a műszer nem jelezte szeszes ital fogyasztását. Mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértésért vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 207
szavazógép
2024-06-19: Közélet - Hecser László:

Csörtét nyert Benedek-Huszár János (Barót)

A Benedek-Huszár János baróti polgármester és Bán István független tanácstag közti állandó viaskodás újabb fejezte zárult le a hónap elején. A városi elöljáró közösségi oldalán tudatta, hiába jelentette fel őt érdekkonfliktus miatt bő két éve a tanácstag az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI), a hatóság a vádat nem találta megalapozottnak. Bán István szerint nem az ANI megállapítása a fontos, hanem a lényegi kérdés, ami miatt az ügynökséghez kellett fordulnia: milyen szerepe volt a polgármesternek a saját felesége, Benedek-Huszár Erika iskolaigazgatóvá való kinevezésében.
2024-06-20: Történelmünk - :

Cserei Farkas: A’ magyar és székely aszszonyok’ törvénye (Háromszéki Téka)

Cserei Farkas: A’ magyar és székely aszszonyok’ törvénye című munkáját közli a baróti Tortoma Kiadó a Háromszéki Téka című, 35 kötetesre tervezett sorozat 7. köteteként. Mai Történelmünk rovatunkban a nemrég megjelent kötet Nagy Janka Teodóra által írt Egy 18. századi Törvény-Tudó egybe-szedett írásai a magyar és székely asszonyok törvényeiről 12 pontban című bevezető tanulmányából közlünk részleteket, a lábjegyzetek elhagyásával, a szerkesztő alcímeivel. A kötet kapható a könyvesboltokban, illetve megrendelhető az erdelyikonyv.hu oldalon.