Hosszabbítást kér az ASF

2024. június 20., csütörtök, Belföld

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) javasolja, hogy hosszabbítsák meg szeptember 30-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) árának befagyasztását.

  •  Fotó: Pexels
    Fotó: Pexels

Az erről szóló kormányhatározat-tervezet meg is jelent tegnap a pénzügyminisztérium honlapján. Az RCA árának befagyasztásáról szóló korábbi határozat – amely a 6,8 százalékos inflációval megnövelt 2023. februári szinten rögzíti az árakat – június 30-án hatályát veszti, és az ASF szerint indokolt az intézkedés meghosszabbítása szeptember 30-ig. A tervezet szerint válsághelyzet van a gépjármű-felelősségbiztosítások piacán, amelyet a kereslet és a kínálat súlyos egyensúlytalansága jellemez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 234
szavazógép
2024-06-20: Belföld - :

Hírsaláta

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS A KÁNIKULA MIATT. A Román Vasúttársaság (CFR) tegnap tájékoztatott, hogy a rendkívüli hőség miatt a közlekedés biztonsága érdekében bizonyos vasúti pályaszakaszokon elrendelték a szerelvények sebességének korlátozását.
2024-06-20: Belföld - :

Az ECR-hez csatlakozott az AUR

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) bejelentette, hogy az európai parlamenti választásokon mandátumot szerzett képviselői csatlakoznak az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjához.