Hogy mik vannak

2009. február 11., szerda, Magazin
Friss diplomás matuzsálem

Nyolcvannyolc éves friss diplomással büszkélkedhet Thaiföld. A minap vette át jogász oklevelét Sza-nguan Szunthornwong. Az eredeti foglalkozását tekintve állatorvos Szunthornwongnak tizenkét évébe telt, míg sikerült az összes vizsgát sikerrel letennie. Úgy gondolja, mindenkinek joga van ― neki meg igaza, elvégre jogász ― tanulni, és ez kortól független. Szerinte a jogi alapismeretek az élet minden területén hasznosak, hogy az ember jobban meg tudja védeni saját vagy mások érdekeit, de egyben hozzájárulhatnak az igazságosság fenntartásához is. Amennyiben ideje engedi, szeretné bővíteni jogászi ismereteit. ,,Utolsó napjaimig tanulni kívánok" ― nyilatkozta a thaiföldi sajtónak.

Rendőrség! Anyám kínoz!

A rendőrségtől kért kétségbeesetten segítséget egy 22 éves férfi Lengyelországban, mert anyja ki akarta takaríttatni vele a szobáját. A hatóság embereinek nem mondta meg, hogy pontosan miről van szó, csak annyit, hogy kínozzák. A rendőrök a megadott varsói címre száguldottak, ahol kiderült: az anya egyrészt fürdésre szólította fel ,,kisfiát", másrészt rendrakásra. A fürdési parancs amúgy heti egy alkalomra szólt, minimálvágyként. Mikor kiderült, hogy miért bolondította ki a rendőröket a férfi, azok feljelentették idejük pocsékolása okán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-11: Magazin - x:

Dalí-múzeum a német fővárosban

Kizárólag Salvador Dalí műveinek szentelt múzeum nyitotta meg kapuit Berlinben. Több száz rajz, grafika, szobor és könyvillusztráció ― mind eredeti ― várja a látogatókat csütörtöktől.
2009-02-11: Magazin - x:

Berlin történelmet épít

Berlinben előbb felrobbantották, most pedig újjáépítik a történelmet. Impozáns kastély épül újból a lebontott egykori keletnémet Köztársasági Palota (Palast der Republik), illetve azt megelőzően évszázadokon keresztül ott állt, de a kommunista hatóságok által lerombolt, volt királyi palota helyén.