Kiszivárogtatott érettségi tételek

2024. július 2., kedd, Belföld

Szolgálati titok megsértésének gyanújával büntetőeljárást indítottak tegnap a hatóságok a közösségi oldalakra kiszivárgott román érettségi tételek ügyében.

  • Fotó: Facebook / Ministerul Educației
    Fotó: Facebook / Ministerul Educației

A Gorj megyei rendőrség közölte: hivatalból vizsgálják, hogy milyen körülmények között kerültek nyilvánosságra hétfőn 9 óra 20 perc körül, az érettségi vizsga közben felvételek a román nyelv és irodalom tételekről. A fotók az egyik Târgu Jiu-i vizsgaközpontban készültek. Az ügyben vizsgálatot indított a Dolj megyei tanfelügyelőség is. Ionuţ Catrina főtanfelügyelő elmondta, hogy az érettségi tételek lefotózása és a felvételek nyilvánosságra hozása csalásnak minősül. Ezért a tanfelügyelőség képviselői ellenőrzéseket végeznek az érintett vizsgaközpontban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 806
szavazógép
2024-07-02: Belföld - :

Eltérő javaslatok az elnökválasztásra

Az RMDSZ küldöttsége azt javasolta Marcel Ciolacu miniszterelnöknek, hogy az államelnök-választást a parlamenti választásokétól eltérő időpontban, októberben tartsák – számolt be a sajtónak Vicoria-palotában tartott tegnapi konzultáció után Cseke Attila. A kormányfő tegnap konzultált az államelnök-választás és a parlamenti választások időpontjáról a parlamenti pártok vezetőivel, a megbeszélést ma is folytatják.
2024-07-02: Belföld - :

Plagizálással gyanúsítják Mircea Geoanăt

Plagizálással gyanúsította meg egy publicista az idei államfőválasztás megnyerésére esélyesnek tartott Mircea Geoanăt, a NATO főtitkárhelyettesét. Emilia Șercan a PressOne.ro portálon tegnap közölt terjedelmes írásában azt állítja: Geoană 2005-ben megvédett, 279 oldalas, Románia euroatlanti integrációjának gazdasági perspektíváit boncolgató doktori disszertációjában legalább 78 oldalnyi szöveg más szerzők munkáinak szó szerinti, hivatkozás nélküli fordítása.