Ursula von der Leyen kinevezéséértTárgyalni kell a konzervatívokkal

2024. július 2., kedd, Világfigyelő

Az Európai Parlamentben való többséghez és ahhoz, hogy Ursula von der Leyent megválasszák az Európai Bizottság elnökévé, párbeszédet kell indítani a konzervatívokkal – nyilatkozta tegnap Antonio Tajani, a néppárti Hajrá, Olaszország vezetője, külügyminiszter.

  • Ursula von der Leyen. Fotó: Facebook / Ursula von der Leyen
    Ursula von der Leyen. Fotó: Facebook / Ursula von der Leyen

Tajani kijelentette: Ursula von der Leyen ismételt kinevezését az Európai Bizottság élére nem övezi kétség, az Európai Tanács meghozta a döntését, most a parlamentnek is meg kell szavaznia. Hangoztatta, hogy miután az Európai Tanácsban sikerült többségre találni, most ugyanilyen többségre van szükség az Európai Parlamentben is. Azt mondta: von der Leyen biztos megválasztásához fontos párbeszédet kezdeményezni a konzervatívokkal is.

Az Európai Tanács csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján döntöttek arról, hogy újból Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság elnöki tisztségére (Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ellene szavazott), továbbá Kaja Kallas észt kormányfőt az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének, António Costa volt portugál miniszterelnököt pedig az Európai Tanács elnökének.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 802
szavazógép
2024-07-02: Világfigyelő - :

Magyarország átvette a soros elnökséget (Az Európai Unió Tanácsa)

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tegnap Brüsszelben hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra Alexander De Croo belga kormányfőtől.
2024-07-02: Világfigyelő - :

Nyert a Nemzeti Tömörülés, már összefognak ellene (Választások Franciaországban)

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés nyerte meg a franciaországi nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulóját. Tegnap már megkezdődtek a francia politikai erők között az egyeztetések az úgynevezett köztársasági front létrehozásáról annak érdekében, hogy Nemzeti Tömörülés (RN) ne tudjon abszolút többséget elérni.