Kisvárdai színházi fesztiválBocsárdi László előadása kapta a fődíjat

2024. július 2., kedd, Közélet

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Csónak, avagy előttünk az özönvíz című előadása nyerte el a fődíjat a szombaton zárult Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválján. A produkciót Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti igazgatója rendezte.

  • Berekméri Katalin, a marosvásárhelyi színház művészeti igazgatója átveszi a díjat.  Fotó: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
    Berekméri Katalin, a marosvásárhelyi színház művészeti igazgatója átveszi a díjat. Fotó: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A kisvárdai színházi fesztivál szakmai programjában idén huszonhét előadás szerepelt, közülük tizenhetet a versenyprogram részeként láthatott a közönség. Az öt tagból álló szakmai zsűri döntése alapján a Kulturális és Innovációs Minisztérium fődíját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása kapta, utóbbi előadásban nyújtott kiemelkedő színészi játékáért László Csaba színművész egyéni díjat, a színház műszaki dolgozói pedig közjátékmesteri különdíjat is átvehettek.

A Kurázsi és gyerekei című előadás közelgő bemutatója miatt idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata nem vehetett részt a kisvárdai fesztiválon, csupán a kísérőprogramok között képviseltette magát a színház Nemes Levente beszélgetőkönyvének bemutatójával. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 828
szavazógép
2024-07-02: A múlt hét - Kuti János:

A nagy szócsata (A múlt hét)

A múlt héten egy nyílt tévévitában összecsapott az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden és a volt elnök, Donald Trump. Öt hónap múlva aztán majd kiderül, hogy melyiküket választják meg kettőjük közül a világ legerősebb államának fejévé. (Különben köztudott, hogy fejétől büdösödik a hal.)
2024-07-02: Közélet - Bartos Lóránt:

Varázs-Ló az idei Incitato táborban

Vasárnap megérkeztek a képzőművészek az idei Incitato táborba, amely a 32. kiadásához érkezett. Az idei téma a Varázs-Ló, a táborzáró kiállításra július 14-én kerül sor.