Varázs-Ló az idei Incitato táborban

2024. július 2., kedd, Közélet

Vasárnap megérkeztek a képzőművészek az idei Incitato táborba, amely a 32. kiadásához érkezett. Az idei téma a Varázs-Ló, a táborzáró kiállításra július 14-én kerül sor.

  • Sajgó Ilona portréja néhai Tóth Ferencről (részlet)
    Sajgó Ilona portréja néhai Tóth Ferencről (részlet)

A tábort néhai Tóth Ferenc álmodta meg, elképzelését lánya, Tóth Ildikó viszi tovább, akinek meghívására a Katrosában felütött „főhadiszállásra” érkeztek meg a képzőművészek. Az Incitatót 1993 óta szervezik, és Európa egyetlen olyan művésztábora, ahol a téma mindig a lovakkal kapcsolatos. Az eltelt több mint harminc év alatt a művésztelepen a belföldi képzőművészek mellett szép számban indiai, belga, szlovák, ukrán, holland, felvidéki, magyarországi képzőművészek is megfordultak. Az idei táborban az alkotómunka mellett több tanulmányi kirándulás szerepel, a résztvevők több képzőművész műtermét keresik fel, de ellátogatnak a sepsimagyarósi Napos Oldal Lovardába és a kézdialmási Táltos Paripa Lovardába is.

A zárókiállításra két hét múlva az Incze László Céhtörténeti Múzeumban kerül sor.

Az idei tábor résztvevői: Ábrahám Imola (Brassó), Ábrahám Jakab (Brassó), Bajkó Attila (Temesvár), Csutak Levente (Brassó), Deák Barna (Kovászna), Deák M. Ria (Kovászna), Dimény András (Brassó), Fazakas Barna (Csíkszereda), Forró Ágnes (Kolozsvár), Gábor Balázs (Kézdivásárhely), Kövér György (Csíkszereda), Májai Adrienn (Kézdivásárhely), Miholcsa József (Marossárpatak), Nagy Lajos (Kézdivásárhely), Orth István (Nagyszeben), Ráduly Piroska (Csíkszereda), Sárosi Csaba (Kézdivásárhely), Sárosi Mátyás (Kézdivásárhely), Simó Enikő (Sepsiszentgyörgy), Tomos Tünde – a tábor művészeti vezetője (Négyfalu), Ürmös Péter (Budapest), Vetró András (Kézdivásárhely), Vetró B. S. András (Brassó), Vincze László (Sáránd) és Xantus Géza (Csíkszereda).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 869
szavazógép
2024-07-02: Közélet - :

Bocsárdi László előadása kapta a fődíjat (Kisvárdai színházi fesztivál)

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Csónak, avagy előttünk az özönvíz című előadása nyerte el a fődíjat a szombaton zárult Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválján. A produkciót Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti igazgatója rendezte.
2024-07-02: Közélet - :

Leadhatók a lejárt gyógyszerek

Az érvényben lévő jogszabályokhoz igazodva gyűjtőpontot alakítottak ki a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében, ahová lejárt szavatosságú, valamint fel nem használt gyógyszereket lehet elhelyezni.