Leadhatók a lejárt gyógyszerek

2024. július 2., kedd, Közélet

Az érvényben lévő jogszabályokhoz igazodva gyűjtőpontot alakítottak ki a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében, ahová lejárt szavatosságú, valamint fel nem használt gyógyszereket lehet elhelyezni.

  • Fotó: Facebook / Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház
    Fotó: Facebook / Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház

Az egészségügyi intézmény tegnap ismertette, hogy a poliklinika épületében kihelyezett gyógyszerhulladék-gyűjtő dobozokba július elsejétől hétköznapokon 8 és 17 óra között lehet bedobni a fölöslegessé vált vagy lejárt határidejű gyógyszereket. A gyűjtőponton külön tároló áll rendelkezésre az általános használatú gyógyszerek, tabletták és porok, kenőcsök és gélek gyűjtésére, illetve az onkológiai kezelésben alkalmazott gyógyszerek, továbbá a folyékony, üveg- vagy műanyag csomagolásban lévő készítmények, fiolák, vakcinák, cseppek, szirupok, gyógyszerrel feltöltött vagy üres fecskendők elhelyezésére. A spray kiszerelésű készítményeknek szintén külön gyűjtődobozt helyeztek ki. A tárolók mellett olvasható tájékoztatón egyebek mellett arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy a leadásra szánt készítményeket eredeti csomagolásukban kell bedobni a dobozokba. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 797
szavazógép
2024-07-02: Közélet - Bartos Lóránt:

Varázs-Ló az idei Incitato táborban

Vasárnap megérkeztek a képzőművészek az idei Incitato táborba, amely a 32. kiadásához érkezett. Az idei téma a Varázs-Ló, a táborzáró kiállításra július 14-én kerül sor.
2024-07-02: Közélet - Iochom István:

Személyi változások a háromszéki plébániákon

Személyi és szervezeti változásokra kerül sor augusztus 1-jétől a gyulafehérvári főegyházmegyében. Több háromszéki plébánia is új plébánost vagy segédlelkészt kap, Kovács Gergely gyulafehérvári érsek június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban pappá szentelt öt diakónust, a szentelést követően pedig megkapták segédlelkészi kinevezésüket első szolgálati helyükre.