Személyi változások a háromszéki plébániákon

2024. július 2., kedd, Közélet

Személyi és szervezeti változásokra kerül sor augusztus 1-jétől a gyulafehérvári főegyházmegyében. Több háromszéki plébánia is új plébánost vagy segédlelkészt kap, Kovács Gergely gyulafehérvári érsek június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban pappá szentelt öt diakónust, a szentelést követően pedig megkapták segédlelkészi kinevezésüket első szolgálati helyükre.

  • A sepsiszentgyörgyi Szent József plébániatemplom. Fotó: Albert Levente
    A sepsiszentgyörgyi Szent József plébániatemplom. Fotó: Albert Levente

A kézdimartonosi újmisés Hosszú Norbert Lajos a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébániára került. Kovács Gergely érsek a 2024/IV. számú körlevelében a következő változásokat rendelte el Háromszéken: a deményházi Nagy Ferenc újmisést a baróti plébániára nevezte ki segédlelkésznek, Antal Zoltán Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia segédlelkészét felmentette eddigi beosztásából és kinevezte Tür plébánosává, György Imre baróti segédlelkészt felmentette eddigi beosztásából és uzoni plébánossá nevezte ki, Szőcs Béla uzoni plébánost felmentette eddigi beosztásából és Kolozs plébánosává nevezte ki.

Keresztes Olivér kolozsi plébánost felmentette eddigi beosztásából és Sepsibükszád plébánosává, valamint Málnásfürdő plébániai kormányzójává nevezte ki, Gábos Zoltán málnásfürdői és sepsibükszádi plébánost felmentette eddigi beosztásából és Lázárfalva plébánosává nevezte ki. Antal József gyergyótekerőpataki plébánost eddigi megbízatásában megerősítve kinevezte a kilyénfalvi plébánia kormányzójává a nyugdíjba vonuló Ilyés K. Imre plébános helyére. Az érsek Bereczi István gelencei aranymisés plébánost egy évre megerősítette hivatalában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 799
szavazógép
2024-07-02: Közélet - :

Leadhatók a lejárt gyógyszerek

Az érvényben lévő jogszabályokhoz igazodva gyűjtőpontot alakítottak ki a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében, ahová lejárt szavatosságú, valamint fel nem használt gyógyszereket lehet elhelyezni.
2024-07-02: Közélet - Hecser László:

Elindítják a hulladékgyűjtő közbeszerzési eljárását

A baróti városháza készül elindítani az önkéntes hulladékgyűjtő központ megépítésére vonatkozó közbeszerzést. A Technika-telepen megvalósuló beruházás összértéke 3,54 millió lej. A pénteken tartott tanácsülésen két tanácshatározatot is hoztak a tervezettel kapcsolatosan.