Elhunyt Dobos Imre

2024. július 2., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi színház társulata megrendüléssel búcsúzik Dobos Imrétől, egykori színészétől – áll a Tamási Áron Színház tegnapi közleményében. Az utóbbi évtizedek során Nagyváradon élt művész 1966-ban végzett a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen, utána pedig 1988-ig sepsiszentgyörgyi színész volt.

  • Fotó: Tamási Áron Színház
    Fotó: Tamási Áron Színház

Dobos Imrére úgy emlékeznek egykori sepsiszentgyörgyi kollégái, mint szerény, visszahúzódó, mértéktartó emberre, aki nem élt különösebben látványos társadalmi életet, de tehetséges színész volt, sok előadásban játszott Sepsiszentgyörgyön, és nagyon fontos szerepeket is alakított, például a Tompa Miklós által 1983-ban színpadra állított, Pompás Gedeon élete, halála és feltámadása című előadás címszerepét, mely produkciót a színház hőskorának egyik meghatározó jelentőségű elő­adásaként tartja számon a színháztörténet.

Dobos Imre (barátai­nak, közeli ismerőseinek: Cibi) művelt, olvasott színészként mindig nagy gonddal és művészi alázattal dolgozott, komolyan vette, hivatásának tekintette a szakmáját, ezenkívül jó kolléga, kedves, nyitott, barátságos ember volt, szeretett tagja a sepsiszentgyörgyi társulatnak.

„Nagyváradi kollégáihoz hasonlóan mi is úgy gondoljuk, hogy újabb komoly veszteség érte az erdélyi színházi szakmát, Cibi bácsi lankadatlan fiatalos energiája, lelkesedése és szakmai odaadása példaértékű lehet számunkra. Osztozunk kollégáinkkal a gyászban, vigasztalódást kívánunk a hozzátartozóknak” – búcsúzik Dobos Imrétől a sepsiszentgyörgyi társulat. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2024-07-02: Közélet - Hecser László:

Elindítják a hulladékgyűjtő közbeszerzési eljárását

A baróti városháza készül elindítani az önkéntes hulladékgyűjtő központ megépítésére vonatkozó közbeszerzést. A Technika-telepen megvalósuló beruházás összértéke 3,54 millió lej. A pénteken tartott tanácsülésen két tanácshatározatot is hoztak a tervezettel kapcsolatosan.
2024-07-02: Közélet - Farcádi Botond:

Muzsikált az ’56-os emlékpark (Sepsi Jazz & Blues Fesztivál)

Dzsessz- és blueskedvelők lakták be és muzsikált a hétvégén a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékpark: a Sepsi Jazz & Blues Fesztivál harmadik kiadása zajlott péntektől vasárnapig. És ha igaz, amit Harry Tavitian állított szombat este, hogy a dzsessz a szabadságról szól – márpedig ha valaki, ő csak tudja –, akkor aligha lehet jobb helyszínt találni a rendezvénynek, mint az ezen eszményért életüket áldozó hősöknek szentelt városközponti, de mégis csendes tér az emlékművel, a barátságos zöld udvarral, a megannyi kulturális rendezvény létrejöttében szerepet vállaló Kónya Ádám Művelődési Házzal, a háttérben a művészeti líceum épületével.