KerékpározásIsmét dobogóra állt Oláh Attila

2024. július 3., szerda, Sport

Betegség miatt felemásra sikeredett kerékpáros országúti bajnokság után ismét bringájára pattant a Giant Románia kézdivásárhelyi sportolója, Oláh Attila, aki szombaton az egynapos Vrancea Versenyen (Turul Vrancei) tette próbára magát. A háromszéki parakerékpáros a viadal rövid távját vállalta be, a C2-es kategóriában az első lett, a férfiak között a 61., míg a teljes mezőnyt nézve a 73. helyen végzett.

  • Oláh Attila a dobogó legmagasabb fokán. Fotó: Facebook / Federația Română de Ciclism
    Oláh Attila a dobogó legmagasabb fokán. Fotó: Facebook / Federația Română de Ciclism

Az elmúlt hét végén a Focșani melletti Cârligele község adott otthont az egynapos Vrancea Versenynek, amelyen több mint száz kerékpáros versenyző vett részt. A mezőnyben ott volt a Giant Románia kézdivásárhelyi sportolója, Oláh Attila is, aki egy hete még országúti kerékpáros és parakerékpáros bajnokságon vett részt. Mint arról beszámoltunk, allergiás megbetegedés miatt felemásra sikeredett sportolónknak az országos bajnokság, és emiatt kérdéses volt a vranceai viadalon való indulása is. Oláh elmondása szerint merész volt, hogy vállalta a szereplést a hétvégi versenyen, mivel még most is látszanak rajta a korábbi betegsége jelei.

„A versenyt három távon szervezték meg: közel 40 kilométer volt a parabringások viadala, 79 km-es volt a rövid és közel 150 km-es a hosszú táv. Mivel kimaradt nekem az országos bajnokságon a mezőnyverseny, így a majdnem 80 kilométeras erőpróbára jelentkeztem. Elszámoltam magam, hiszen a pályát több mint 1000 méter szintkülönbség nehezítette az amúgy is emberpróbáló versenyen. A megmérettetés első körében jól mentem, viszont miután megálltam a frissítő pontnál, lemaradtam a társaimtól, így egyedül kellett tovább bicikliznem. Mintegy 20 kilométerre a céltól begörcsölt a lábam, és bármit is tettem, nem használt, így szenvedve tekertem. Az utolsó 10–12 volt a legnehezebb, hiszen annyira fájt, hogy szakadt meg a szívem. Kínlódva is, de befejeztem a versenyt, még annak ellenére is, hogy többször megfordult a fejemben, hogy levágom a távot és feladom. Még most is érzem a görcs okozta fájdalmat, de remélem, hamarosan elmúlik, hiszen a jövő héten egy újabb verseny vár rám” – nyilatkozta érdeklődésünkre Oláh Attila, aki 3:16:41 órás időeredménnyel győzött a C2-es kategóriában, összetettben a 73., a férfiak között pedig 61. volt.

Eredmény (rövid táv, 85 induló): 1. Matei Petre (Zernesti Olimpic) 1:16:09 óra, 2. Gabriel Andronache (Petrolul Ploiești) azonos idővel, 3. Theodor-Ștefan Trică (Bukaresti Olimpia) a. i., 4. Tudor Percea (Bukaresti Steaua) a. i., 5. Matei Paris (Konstancai VSK) 1:16:12 óra... 73. Oláh Attila (Giant Romania) 3:16:41 óra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 813
szavazógép
2024-07-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

KOMOLYZENEI FESZTIVÁL. Július 4–7. között tartják a megyeszékhelyen a SepsiClassic komolyzenei fesztivált. Jegyköteles programok mellett a rendezvény műsorában ingyenes szabadtéri koncertekre, zenetörténeti előadásokra, műhelymunkákra és filmvetítésekre is sor kerül. A jegyek ára 40 és 30 lej között váltakozik, kedvezményesen a tanulók és nyugdíjasok 20 és 15 lejért válthatnak belépőt.
2024-07-03: Sport - :

Portugál–francia összecsapás lesz a negyeddöntőben (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A francia labdarúgó-válogatott hétfőn 1–0-ra legyőzte a belga csapatot Düsseldorfban az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A portugál együttes a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–0-ra nyert Szlovénia ellen Frankfurtban. A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.