Vidékfejlesztési pályázatokKovászna megye messze lehagyott mindenkit

2024. július 9., kedd, Gazdakör

Örvendetes hírt kaptunk Cătălina Savintól, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónőjétől: a megyék között Háromszék országos első a vidékfejlesztési év első három negyedévében a pályázati kifizetések értékénél.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

A vidékfejlesztési pályázatoknál az év nem egyezik meg a kalendáriumi évvel, október 16-ától a követke­ző év október 15-éig tart. Az első három negyedévben, vagyis tavaly október 16. és idén június 30. között a Kovászna megyei hivatal összesen 15,87 millió eurót fizetett ki a sikeres pályázóknak, messze lehagyva a többi megyét.

A második helyen Temes megye áll 8,56 millió euróval, harmadik Dolj megye a kifizetett 6,95 millió euróval. Előkelő helyen áll még Kolozs megye 6,73 millió euróval, Konstanca megye 6,72 millió, Teleorman 6,34 millió, Olt megye 6,28 millió és Arad megye 6,2 millió euróval. A többi megye jóval kevesebbet fizetett ki az eltelt három negyedév alatt.

A központi 7-es, Gyulafehárvár székhelyű fejlesztési régióban a kifizetések helyzete az első három negyedévben a következő: Brassó megye 4,39 millió euró, Fehér megye 3,57 millió, Hargita megye 6,25 millió, Maros megye 2,44 millió, Szeben megye 3,38 millió euró. Ehhez a régióhoz tartozik Kovászna megye is a maga 15,87 millió eurójával. Ez a jó eredmény a megyebeli gazdák bátorságát és fejlődni akarását tükrözi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-07-09: Riport - Demeter Virág Katalin:

A kürtőskalács, amelyben a szeretet a legfontosabb hozzávaló

Elsírta magát a tavaly októberi kürtőskalács-fesztivál nagyszínpadára lépve Simon Aranka, amikor elhangzott: a zsűri úgy ítélte meg, hogy csapatával ők készítették a rendezvény legfinomabb kürtőskalácsát. Azóta bárhol járnak, bárhol sütnek, asztalukon ott áll a rangos elismerés, mely azt hirdeti: 2023-ban az év székelyföldi kürtőskalácsát a szentivánlaborfalvi Simon család készítette. Rengeteg munkájuk, a család kitartó támogatása, több mint két évtized tapasztalata és felmenőik tudása ötvöződik minden illatos, ropogós kalácsukban, amelyről úgy vallottak: tulajdonképpen ez az életük.
2024-07-09: Gazdakör - Incze Péter:

Egyforma értékű támogatást az unióban

Az uniós agrárminiszterek június 24-i munkaülésén Florin Barbu román agrárminiszter szorgalmazta, hogy alkalmazzák a konvergencia elvét és kerüljön be egy hivatalos állásfoglalásba.