Román lesz a második alprefektus is — Farkas Réka

2009. február 13., péntek, Közélet

Valentin Ionaşcut, az erdészeti igazgatóság volt vezetőjét javasolta a D-LP a megüresedett alprefektusi tisztségre. Gheorghe Baciu, a párt megyei elnöke tegnap személyesen vitte el az ehhez szükséges dokumentációt a kormányhoz. Az országos osztozkodás során az SZDP kapta meg a Kovászna megyei prefektusi funkciót, a D-LP pedig a két alprefektusi tisztségről rendelkezhet.

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, a demokrata-liberálisok nagyvonalúak lesznek, és az egyik alprefektus magyar lehet, annál is inkább, hogy az elmúlt tizenkilenc évben soha nem fordult elő, hogy a kormányhivatal élén egyetlen magyar vezető se legyen. Ionaşcu kinevezése illeszkedik Codrin Munteanu elképzelésébe, aki kifejtette, a visszaszolgáltatásokhoz értő jogászt szeretne helyettesének. Ionaşcunak nincs ugyan jogi végzettsége, de erdészeti igazgatóként tagja volt a megyei földosztó bizottságnak, így ismeri az idevonatkozó törvényeket. Az elmúlt években sok esetben éppen az erdészet akadályozott meg egy-egy jelentősebb erdőterület-visszaszolgáltatást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-02-13: Közélet - x:

Erdélyi Magyar Konventet alakítanának (Kezdeményeznek a civil szervezetek) — Farkas Réka

Erdélyi Magyar Konvent létrehozását javasolja a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCISZESZ). A magyar civil társadalmat összefogó ernyőszervezet igazgatótanácsa azért ajánlja az új struktúra életre hívását, mert úgy értékelik, szükség van egy átfogó erőre a magyar közösség érdekeit képviselő politikai és civil szervezetek között.
2009-02-13: Közélet - x:

Napirendre kerül a kisebbségi törvény

A kormány felkéri a parlamentet, hogy június végéig fogadja el a kisebbségitörvény-tervezetet. A jogszabályt a szenátus elutasította, és körülbelül két éve vesztegel a képviselőházban, az összevont három szakbizottság asztalán.