Napirendre kerül a kisebbségi törvény

2009. február 13., péntek, Közélet

A kormány felkéri a parlamentet, hogy június végéig fogadja el a kisebbségitörvény-tervezetet. A jogszabályt a szenátus elutasította, és körülbelül két éve vesztegel a képviselőházban, az összevont három szakbizottság asztalán.

Másfél éve a vita megfeneklett, kvórum hiányára hivatkozva sorozatosan lekerült a napirendről a kisebbségi törvény.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-02-13: Közélet - x:

Román lesz a második alprefektus is — Farkas Réka

Valentin Ionaşcut, az erdészeti igazgatóság volt vezetőjét javasolta a D-LP a megüresedett alprefektusi tisztségre. Gheorghe Baciu, a párt megyei elnöke tegnap személyesen vitte el az ehhez szükséges dokumentációt a kormányhoz. Az országos osztozkodás során az SZDP kapta meg a Kovászna megyei prefektusi funkciót, a D-LP pedig a két alprefektusi tisztségről rendelkezhet.
2009-02-13: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Elmarasztalták Romániát
Keményen bírálja Romániát az Európai Bizottság tegnap közzétett jelentése, amely az igazságügyi reform, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harc eredményeit tekinti át. A Brüsszelben ismertetett időközi jelentés — amelyből szankciók nem következnek — azt ajánlja Bukarestnek, hogy adjon új lendületet az igazságügyi reformoknak és a korrupció elleni fellépésnek.