MűfalmászásÚjabb brassói vendégszereplés

2009. február 16., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi Adrenalin SE versenyzője, Szőcs Károly Csaba a 38. helyen fejezte be a február 14-én Brassóban megrendezett Natural High Boulder Cupot. A nemzetközi műfalmászóversenyen 45 férfi és 15 nő vett részt három országból: Ukraina, Bulgária és Románia. A nagyon magas színvonalú megmérettetést a nőnek az ukrán Olga Shalagina nyerte meg, míg a férfiaknál a bolgár Blagovest Lazarov diadalmaskodott. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-02-16: Sport - x:

Szentgyörgyi győzelem (Futsal)

Csupán egy mérkőzést rendeztek meg a teremlabdarúgó Román Kupa második fordulójában, amelyen a Sepsiszentgyörgyi Futsal Club vasárnap a Hidroteam Piteşti vendégeként 5—3-re (3—2) győzedelmeskedett.
2009-02-16: Sport - x:

A hagyományok útján (Torna) - Áros Károly

Elvitathatatlan hagyományai vannak Sepsiszentgyörgyön a tornasportnak. Köszönhető ez egy sor nagyszerű testnevelő tanárnak, mint Petrás György, Benedek Károly, Fekete Gábor, Csíki Sándor, Kovács Rozália, Demeter Miklós, Kölcze Gáspár... hogy csak néhány nevet említsek (természetesen, sokkal hosszabb a névsor), akik megalapozták a sportág alapjait, melyen aztán tovább vitték, viszik a képzeletbeli stafétát Bende József, Dobolyi Gyula — a két volt országos bajnok — és Botos Líviusz jelenlegi testnevelők, tornaedzők, na és természetesen, nem hagyhatom feledésbe veszni a nyugdíjba vonult Oláh János áldásos munkáját, a sportág újra fellendítésében szerzett érdemeit — gondolok itt egy sor nemzetközi verseny szervezésére, a férfiválogatott sorozatos edzőtáborainak ihletésére, zökkenőmentes lebonyolítására.