Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

2024. augusztus 29., csütörtök, Család

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete idén is csatlakozott a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz, melynek célja a korábbi évekhez hasonlóan hátrányos helyzetű embertársaink segítése, a mindennapi betevőhöz való jutás támogatása.

  • Fotó: Facebook/Magyarok Kenyere
    Fotó: Facebook/Magyarok Kenyere

Az utóbbi időszak megterheléseinek ellenére is fontosnak tartjuk az adományozást és a segítségnyújtást – írják a SZGE szerkesztőségünkhöz augusztus 28-án eljuttatott felhívásában. Arra kérik a Székelyföld, Kovászna, Hargita és Maros megye, valamint a Barcaság és Kőhalomszék lakóit, csatlakozzanak minél többen a programhoz, segítsenek, hogy eljuthasson a mindennapi kenyér, étel a rászoruló családokhoz, idősekhez, gyerekekhez és az őket felkaroló intézményekhez. A pénz- vagy terménybeli felajánlást a gyűjtőpontok egyikére kell eljuttatni, az adományokat a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete adja át a nélkülözőknek.

Kovászna megyében a gyűjtőpontok székek szerint működnek: Sepsiszéken Gidófalván az 56. szám alatt (Jancsó Balázs, telefon: 0751 537 035); Erdővidéken Nagybaconban a 284/C szám alatt (Nagy István Csongor, 0756 726 284) és Bodosban a 71. szám alatt (Dávid Zoltán, 0753 589 990); Orbaiszéken Zágonban a 1417/C szám alatt (Csoma Sándor, 0769 210 655); Kézdiszéken a Gelence 480/A szám alatt (Porczel Barbara, 0751 043 826 és Várza-Deák Zsombor, 0753 962 200). A más megyei gyűjtőpontok címe megtalálható a szekelygazda.ro honlapon. (i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2024-08-29: Történelmünk - Szekeres Attila:

Emlékévek, nemzeti emlékezet

Mai Történelmünk rovatunkban a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) munkatársai által a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében Tusnádfürdőn a Bethlen Gábor sátorban tartott Emlékévek, nemzeti emlékezet című tájékoztatóról közlünk tudósítást. Megtudhattuk többek között, hány magyart hurcoltak el a Szovjetunióba a második világháború alatt és után, továbbá hogyan készül a Levéltár a nagy magyar tragédia, Mohács 500. évfordulójára. Mind­ezekről Szabó Csaba és Mikó Zsuzsanna, az MNL főigazgatója, illetve általános főigazgató-helyettese, valamint Schmidt Anikó, az MNL Országos Levéltára Magánlevéltárak és Gyűjtemények Osztályának vezetője számolt be Tuboly Kálmán, az MNL Zala Megyei Levéltárának sajtóreferense moderálásával.
2024-08-29: Család - :

Új szabályzatok a tanévkezdéstől

Augusztus 12-én megjelent Románia Hivatalos Közlönyében a tanulók jogállásáról, illetve az iskolák megszervezéséről és működéséről szóló keretszabályzat, mely az új tanév kezdetétől lép hatályba.