Elment Tancsi

2024. augusztus 30., péntek, Nyílttér

Borús napon érkezett a hír Erdővidékre, hogy 2024. augusztus 27-én, 61 éves korában elhunyt Dombi András (Tancsi), a Baróti Bányász, a Köpeci Akarat, a Bibarcfalvi Forrás, a Sepsiszentgyörgyi Vasas, az Aradi UTA, a Székelyudvarhelyi Haladás, a Sepsiszentgyörgyi IMASA, a Tiszakécske, a Kecskemét, a Soltvadkert és Bükszád egykori labdarúgója.

  • Fotó: a család gyűjteményébÅ‘l
    Fotó: a család gyűjteményéből

Mély fájdalommal búcsúzunk Dombi Andrástól, akit barátai és sporttársai Tancsiként ismertek és szerettek. 1963. július 15-én született Baróton, és már fiatal korában megmutatkozott kivételes tehetsége a futballpályán. Pályafutását szülővárosában kezdte, ahol gyorsaságával és technikai tudásával hamar felhívta magára a figyelmet. Csatárként és középpályásként is kiemelkedett a többiek közül, játéka mindig magabiztosságot és elkötelezettséget sugárzott. A pályán való helyezkedésben és a gyors döntéshozatal terén jeleskedett.

A 80-as években a román B-osztályban kamatoztatta tehetségét (Aradi UTA, Sepsiszentgyörgyi IMASA), és tovább fejlesztette játéktudását, különösen a labdakezelésben és a játékintelligenciában, amelyek mindig meghatározó elemei voltak stílusának. Ezt követően Tiszakécskén és Kecskeméten játszott a magyar NB II.-ben, ahol továbbra is magas színvonalon teljesített, és a szurkolók hamar megszerették lelkesedéséért és elhivatottságáért.

Hazatérve, mintegy levezetésként Bükszádra igazolt, itt fejezte be labdarúgó-pályafutását, de edzőként már nemcsak a pályán, hanem a kispadról is segítette csapatát.

Dombi András mindig büszke volt szülővárosára és egykori csapataira. Számára a baróti klub és azok a csapatok, ahol névjegyét letette, nemcsak a sportot, hanem barátságos, összetartó közösséget is jelentettek, amely mindvégig inspirálta és motiválta.

András kivételes játékos volt, akinek tehetsége, szorgalma és alázata mindenkit lenyűgözött, aki valaha is látta játszani. Emlékét szívünkben őrizzük és hálával gondolunk rá mint a helyi labdarúgás meghatározó alakjára.
Nyugodjon békében.

Kovács-Varga Barabás

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2024-08-30: Nyílttér - :

Bara Sándor tanár úr emlékére

Pár nappal ezelőtt kísérték utolsó útjára kedves volt dálnoki kollégánkat. A halálhír borzalmas és lesújtó. Egykori ismerősök, volt kollégák és tanítványok arra gondoltunk, hogy a küzdők sorából lassan kidőlnek azok a hősök, akik tollal küzdöttek nemes eszmékért, akik a gyermekeket szeretve tanították a jóra, szépre. Lesújtó volt a hír, hogy Bara Sándor nincs többé, a szülőföld magához ölelte, így kénytelenek vagyunk hiányához igazítani mindennapjainkat.
2024-08-30: Közélet - :

Rengetegen használják az új kerékpárkölcsönző rendszert Sepsiszentgyörgyön (Önkormányzati szemle)

Az első hetek tapasztalatai és válaszok a felmerülő kérdésekre
Egyre több fehér-türkiz, kosaras, Sepsi Bike feliratú kerékpárt láthatunk városszerte, fiatalok és idősebbek egyaránt előszeretettel tekernek az új kerékpárkölcsönző rendszer bringáival Sepsiszentgyörgy utcáin. Habár a rendszer augusztus 10-ei elindítása nem volt zökkenőmentes, azóta a közel 1000 aktív felhasználó összesen 2500 alkalommal bérelte ki már a kerékpárokat.