Katonai helikopterek Sepsiszentgyörgy fölött

2024. szeptember 3., kedd, Közélet

Katonai helikopterek köröztek kedden Sepsiszentgyörgy fölött.

  • Szekeres Attila archív felvétele
    Szekeres Attila archív felvétele

A Román Légierő honlapján két közleményt találtunk, egyikben arról értesítenek, hogy szeptember 3-ig, a másikban, hogy szeptember 4–10. között Románia teljes területén gyakorlatoznak a légiforgalmi személyzet reagáló képességének növelése érdekében, így a légierő gépei alacsonyan szállnak. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-03: Máról holnapra - Nagy D. István:

Nagyvonalúság lyukas zsebbel

Elképesztő, de egyben dühítő is az a hozzáállás, amit a kormánypártok és vezetőik az ország egyre szánalmasabb helyzete közepette még mindig képesek felmutatni. Miközben minden irányból érkeznek a jelzések, hogy hamarosan komoly baj lesz a gazdasággal, rekord költségvetési hiánnyal zárhatja az évet az ország, a 2008-as gazdasági válsághoz hasonló helyzet állhat elő, gyarapodik az adósság és így tovább, a vezetők azzal vannak elfoglalva, hogy milyen népszerű, de hatásaikat tekintve elhanyagolható intézkedéseket vezessenek be.
2024-09-04: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Három falu egy megye... (Mesélő falvaink)

S még sincs a papnak kenyere! – folytatjuk a felső-háromszéki községhez és a hozzá kapcsolódó falvakhoz kötődő, még ma is élő helyi szólásmondást, amelyben a megye kifejezés, a környék gyengébb termőtalaja miatt, egyházmegyeként értelmezhető. A szólásmondás üzenete azonban picit változott az elmúlt évtizedekben, mert Hilib közigazgatási szempontból ugyan Ozsdola községhez tartozik, „de Harallyal együtt régtől fogva mindkettő Gelence katolikus filiája.”