BarótTanévnyitó a líceumban

2024. szeptember 10., kedd, Közélet

Tegnap a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban is megkezdődött a tanév, megtartották a hivatalos tanévnyitót. Az elmúlt évekhez viszonyítva az ünnepség ezúttal visszafogottabb volt, kevesebb hivatalossággal és kevesebb „hivatalos” beszéddel, de így talán pont annyival, amennyi ilyenkor szükséges.

  • A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban is kezdetét vette a 2024- 25-ös tanév. Fotók: Böjte Ferenc
    A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban is kezdetét vette a 2024- 25-ös tanév. Fotók: Böjte Ferenc

Ezúttal is kihozták az udvarra az iskola zászlaját, rajta Benedek Elek örök érvényű jelmondatával: „Fő, hogy dolgozzanak!” Osztályfőnökeik kíséretében felvonultak az iskola kapuját először átlépő kilencedikesek, akiknek Derzsi-Ráduly Kázmér igazgató és Benedek-Huszár János polgármester is külön megköszönte, hogy tanulmányaik folytatásához a Baróti Szabó Dávid Líceumot választották.

Az intézmény vezetője azt kérte a diákoktól, hogy bízzanak bennük, az iskola pedagógusaiban, mert azon lesznek, hogy legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint tanítsák őket, számítva szüleik támogatására is. Beszédét Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos gondolatával zárta: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát és megtalálja a munkát, amit szeretni fog” – mondta a diákoknak.

Belügyminiszteri üzenetet is felolvasott, melyben az ott dolgozók támogatásukról biztosították a diákokat, és azt kérték, tekintsenek úgy a rendőrökre és csendőrökre, mint barátokra.

 

 

A polgármester ezúttal is, akárcsak az általános iskola tanévnyitóján, az iskolai fejlesztésékről ejtett röviden szót, hangsúlyozva, hogy „ha minden jól sikerül, gazdag tanévnek néznek elébe” az érintettek. Közösségi oldalán azt írta, hogy a líceum máris 50 számítógéppel gazdagodott, szeptember végéig pedig újabb szállítmány érkezik: a pedagógusok is saját hordozható számítógépeket kapnak, továbbá pályázati pénzből okostáblákat, multifunkcionális nyomtatókat, egyéb korszerű eszközöket is vásárolnak a tanintézménynek.

A beszédek után a diákok tanévnyitó műsort mutattak be, végül Tordai Árpád baróti református lelkipásztor adta áldását a tanévre és a diákokra, azt kívánva nekik, hogy gyakorolják a tanulás csendjét, mert az gazdagsággal és áldással fogja elhalmozni őket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 314
szavazógép
2024-09-10: Közélet - Bodor János:

Tanévkezdés a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban (Kovászna)

Tegnap ünnepélyes keretek között vette kezdetét az új tanév a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban. Az iskola udvarán összegyűlt diákokat, szülőket és tanárokat az intézmény igazgatója, Becsek Éva köszöntötte. Az évnyitó ünnepségen jelen voltak a történelmi egyházak képviselői és a helyi rendőrség parancsnoka.
2024-09-10: Közélet - Iochom István:

Új óvoda az iskola szomszédságában (Tanévnyitó a Bod Péter Tanítóképzőben)

Tegnap a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző tanévnyitó ünnepsége más volt, mint az előző esztendőkben, hiszen beindult az élet az iskola udvarán felépült Vackor Napközi Otthonban, az új tanévet már korszerű, jól felszerelt épületben kezdték a kis óvodások. Az iskolakezdést a kantai Szentháromság római katolikus templomban ünnepi szentmise előzte meg.