Egységes kormányablakon dolgoznak

2024. szeptember 12., csütörtök, Belföld

Felszámolják a bürokráciát és az intézményeknél való sorban állást, egy egységes online felületen egyetlen kattintással, a nap bármely órájában kiválthatók lesznek a különféle okmányok – jelentette be Marcel Ciolacu kormányfő tegnap a kormányzati felhő egyik összetevőjéről szóló szerződés aláírási ceremóniáján.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

Rámutatott: a közigazgatás digitalizációja elsődleges fontosságú, csak így érhető el, hogy az állam valóban a polgárok szolgálatában álljon, és hogy az intézmények ne tekintsék futároknak az embereket; egyúttal felszólította a projekt illetékeseit, a rendszer élesítése előtt győződjenek meg róla, hogy az valóban működőképes, mert „a digitalizációnak könnyítenie kell az emberek életén, nem nehezítenie”. Bogdan Ivan digitalizációért felelős miniszter szerint az egységes platform összekapcsolja az állami intézmények adatbázisait, így az igénylőnek nem kell több intézményt felkeresnie ahhoz, hogy megkapjon egy okmányt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2024-09-12: Belföld - :

Hírsaláta

ISKOLANÉVADÁS A SZÓRVÁNYBAN. A nemzetiségek békés együttéléséért munkálkodó volt temesi főispán és múzeumalapító, a 130 évvel ezelőtt elhunyt Ormós Zsigmond nevét vette fel az Arad megyei Pécska magyar tagozatos iskolája.
2024-09-12: Belföld - :

Befogják a kolduló medvéket

Befogják a hatóságok a transzfogarasi út mentén turistalátványossággá vált kolduló medvéket, mert veszélyt jelentenek a turisták testi épségére, jövő héten pedig tájékoztató táblákat fognak kihelyezni az út szélén a medvék etetésének következményeiről, amivel „halálra ítélik” a medvéket az emberek – közölte tegnap Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.