Befogják a kolduló medvéket

2024. szeptember 12., csütörtök, Belföld

Befogják a hatóságok a transzfogarasi út mentén turistalátványossággá vált kolduló medvéket, mert veszélyt jelentenek a turisták testi épségére, jövő héten pedig tájékoztató táblákat fognak kihelyezni az út szélén a medvék etetésének következményeiről, amivel „halálra ítélik” a medvéket az emberek – közölte tegnap Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

  • Fotó: Kertész Antal
    Fotó: Kertész Antal

Dragoş Petrescu Argeş megyei prefektus elmondta: elsőként egy olyan anyamedvét és bocsát fogják elkábított állapotban a zernesti rezervátumba szállítani, amelyik az utóbbi időben agresszíven kezdett viselkedni, a továbbiakban pedig az összes olyan medvét elköltöztetik, amely a transzfogarasi út mentén szokott tartózkodni. A kormánymegbízott emlékeztette a lakosságot, hogy tilos megállni a medvék fényképezése vagy filmezése céljából, a szaktárca 400 eurós dupla bírságot róhat ki vadállatok etetése és szabálytalan parkolás miatt. A minisztérium tavaly májusban 7500 és 8100 közöttire becsülte a vadon élő romániai barna medvék számát. A településekre bejáró nagyvadak nemcsak tetemes anyagi károkat okoztak, hanem az elmúlt öt-hat évben több mint 150 esetben támadtak emberre, és emiatt 14 haláleset is történt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2024-09-12: Belföld - :

Egységes kormányablakon dolgoznak

Felszámolják a bürokráciát és az intézményeknél való sorban állást, egy egységes online felületen egyetlen kattintással, a nap bármely órájában kiválthatók lesznek a különféle okmányok – jelentette be Marcel Ciolacu kormányfő tegnap a kormányzati felhő egyik összetevőjéről szóló szerződés aláírási ceremóniáján.
2024-09-12: Belföld - :

Függetlenként indul Geoană

Független jelöltként indul az államfőválasztáson Mircea Geoană, a Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi elnöke.