Függetlenként indul Geoană

2024. szeptember 12., csütörtök, Belföld

Független jelöltként indul az államfőválasztáson Mircea Geoană, a Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi elnöke.

  • Mircea Geoană. Fotó: Facebook / Mircea Geoană
    Mircea Geoană. Fotó: Facebook / Mircea Geoană

A 66 éves politikus a múlt héten jelentette be, hogy szeptember 10-ei hatállyal lemond NATO-főtitkárhelyettesi tisztségéről, amelyet 2019 óta töltött be. Tegnap Facebook-oldalán jelentette be: jelölteti magát az államelnök-választáson, mert tudja, hogy „valódi változásra van szükség”. Videóüzenetében úgy fogalmazott: nem ígér csodákat, de minden román elnöke szeretne lenni, a diaszpórában élőket is beleértve, nemzetiségtől vagy vallási felekezettől függetlenül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 309
szavazógép
2024-09-12: Belföld - :

Befogják a kolduló medvéket

Befogják a hatóságok a transzfogarasi út mentén turistalátványossággá vált kolduló medvéket, mert veszélyt jelentenek a turisták testi épségére, jövő héten pedig tájékoztató táblákat fognak kihelyezni az út szélén a medvék etetésének következményeiről, amivel „halálra ítélik” a medvéket az emberek – közölte tegnap Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.
2024-09-12: Család - :

Statisztika a foglalkoztatottságról

Az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint a romániai foglalkoztatottak létszáma 7,697 milliót tett ki tavaly, 110 ezerrel volt kevesebb, mint egy évvel korábban. Legtöbben a szolgáltatói ágazatban keresik a kenyeret.