Bíróság elé állítják a rendőrbiztost

2024. szeptember 12., csütörtök, Közélet

Hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása, valamint korrupció vádjával bíróság elé állítanak egy torjai rendőrbiztost és az őt többszörösen megvesztegető polgári személyt – közölte tegnap a Kovászna Megyei Ügyészség.

  • Képünk illusztráció. Fotó: Háromszék
    Képünk illusztráció. Fotó: Háromszék

Történt, hogy családon belüli erőszakért egy nő feljelentést kívánt tenni a torjai rendőrőrsön január 18-án, ám a biztos nem jegyezte be a sérelmet, nem járt el az ügyben és hamis jelentést továbbított. Felettesei észlelték a bűncselekményt, és azt is kiderítették, a rend­őrnek tudomása volt az erőszakról, mégis hamis jelentést adott le. Utólag azzal védekezett, hogy nem értette a panaszos nyelvét.

Ugyanarra a rendőrbiztosra háromrendbeli vesztegetés elfogadását is rábizonyították. Tavaly november 22-én, idén január 19-én, majd március 29-én különböző javakat fogadott el egy vesztegetőtől, aki bántalmazással gyanúsított fiát szerette volna megóvni a bírósági eljárástól. Utóbb a bűntettet bántalmazásból emberölési kísérletté minősítették át, így a Kézdivásárhelyi Ügyészségről a Kovászna Megyei Ügyészség hatáskörébe került, ahol összeállították a vádiratot és benyújtották a Kovászna Megyei Törvényszékre, mely előzetes letartóztatásba helyezte a fiút.

A vesztegető apát és a megvesztegetett rendőrt hatósági felügyelet alá helyezték és bíróság elé állítják. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 197
szavazógép
2024-09-12: Közélet - Iochom István:

Megújult székely kapu a park bejáratánál (Kézdivásárhey)

A nagy méretű székely kaput a kézdivásárhelyi Bujdosó vendéglő mellett, a Molnár Józsiás park (melynek eredetileg Józsiás és Emília Alapítvány sétatere, majd a kommunista rendszer idején Május 1. Park volt a neve) főbejáratához Jakabos István (1924–1987) nyujtódi születésű agrármérnök, tanár, fafaragó tervei alapján faragták ki és állították fel 1960-ban.
2024-09-12: Jegyzet - Szekeres Attila:

Történészek, ha összegyűlnek

Ötödik alkalommal szervezte meg a Nagy József történész vezette Gyergyói Szemle Egyesület az Erdélyi Történész Tábort. Mégpedig a főszervező szülőfalujában, Gyergyószék legdinamikusabban fejlődő településén, Gyergyóremetén. Ott, ahol még magánrepülőtér is épült, s az önkormányzat teljes mellszélességgel támogatja a rendezvényt.