Vajon ki az igazi apa?

2009. február 18., szerda, Magazin

DNS-vizsgálat dönti majd el, valóban egy 13 éves fiú-e az apja annak az újszülött kislánynak, akit néhány napja hozott világra 15 éves brit édesanyja, vagy egy másik kamasz, aki szintén a gyermek apjának vallja magát.

A fiatal anya a múlt héten adott életet a 3,5 kilós, egészséges kislánynak a Londontól 110 kilométerre délkeletre fekvő angliai Eastbourne-ben. Az ifjú szülőpár szenzációt keltett a szigetországban; az újdonsült apa az újszülöttel a The Sun napilap címlapjára került. A 13 éves kamasz hisz benne, hogy ő a kislány apja, de szülei DNS-vizsgálatot szeretnének, hogy erről megbizonyosodjanak. A kislány népes családban született: édesanyjának öt bátyja van, az újság címlapján apaként felmutatott fiúnak pedig nyolc féltestvére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-18: Magazin - x:

Ajtai Abod Mihály (Mementó) — Kisgyörgy Zoltán

Kósa Bálint fametszete, Olasztelek
1704-ben, 305 esztendővel ezelőtt látta meg a napvilágot az erdővidéki Szárazajtán minden idők egyik legkiválóbb nagyenyedi professzora. Tanulmányait Marosvásárhelyen, Nagyenyeden és Szászvárosban végezte.
2009-02-18: Magazin - x:

Legyalogolt imák

Legyalogolt imáknak tartja egy német kutató a híres perui Nazca-vonalakat. A titokzatos ábrák, a geoglifák a Limától 400 kilométerre délre található Nazca-sivatagban láthatók. Az állat- és emberábrázolások, növények, geometrikus minták Kr. e. 400 és Kr. u. 650 között, azonos módon készültek: a talajról lekaparták a felszíni vörös kavicsréteget, hogy feltáruljon az alatta fekvő halványsárga kőzet.