Labdarúgás, 2. LigaA csíkszeredai csapat nyerte a veretlenek csatáját

2024. szeptember 19., csütörtök, Sport

A listavezető FK Csíkszereda hat forduló után is őrzi hibátlan mérlegét a másodosztályú bajnokságban. Ilyés Róbert csapata kedden fordulatos mérkőzésen, a hajrában esett öngóllal 3–2-re győzött a Resicabányai MSC vendégeként, így hat pont az előnye a második CS Afumați előtt.

  • Fotó: Facebook / FK Csíkszered
    Fotó: Facebook / FK Csíkszered

Az első negyedórában a mezőnyben zajlott a küzdelem a Mircea Chivu Stadionban, aztán az első lehetőség a házigazdák előtt adódott. Andrei Lascu betört a büntetőterületre, ám lövése fölé szállt, nem sokkal később pedig a másik oldalon Babati Benjamin távoli próbálkozása ment mellé. Bár a Krassó-Szörény megyei csapat játszott aktívabban, mégis a csíkszeredai együttes szerzett vezetést: a 25. percben Soufiane Jebari szöglete után Bakos Ervin továbbfejelte a labdát, majd Raul Palmeș kapásból a keresztléc alá bombázott (0–1). A folytatásban megélénkült a mérkőzés, a resicabányai gárda két egyenlítési lehetőséget is elpuskázott, azonban a 34. percben már nem hibázott, ugyanis Lascu a bal alsóba továbbított (1–1). Szünet előtt ismét Ilyés Róbert legénysége került előnybe, a 40. percben Jozef Dolný senkitől sem zavartatva közelről a hálóba gurított (1–2).

A második játékrészt a hazai alakulat kezdte jobban, az 56. percben Florian Haită beadását követően Moussa Samake fejesét Simon Máté kiütötte, a kipattanót viszont a mali csatár a kapuba pöckölte (2–2). A listavezető Hargita megyei csapat a 65. percben újfent közel járt a gólszerzéshez, a csereként beállt Francisco Anderson lehetősége a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A döntetlennel egyik gárda sem volt elégedett, de a hajrához közeledve több pontatlanság jellemezte a játékukat. A 89. percben aztán Anderson beívelésébe a tisztázni igyekvő Élton da Silva szerencsétlenül ért bele, a labda pedig a bal felsőben landolt (2–3). A resicabányai együttesnek a ráadásban nem sikerült egyenlítenie, így az FK Csíkszereda százszázalékos maradt a bajnokságban.

Eredmény, másodosztályú bajnokság, alapszakasz, 6. forduló: Resicabányai CSM–FK Csíkszereda 2–3 (gólszerzők: Andrei Lascu 34., Moussa Samake 56., illetve Raul Palmeș 25., Jozef Dolný 40., Élton da Silva 89. – öngól). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 317
szavazógép
2024-09-19: Sport - :

Mozgás és közösségi élmény (Fitness Tribe Egyesület)

A sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe Egyesület a hétvégén izgalmas programokkal várja az aktív életmód szerelmeseit. Közleményben jelezték, hogy szeptember 21-én két eseményhez társulnak: az Aktív Székelyföld Konferenciához és a Sepsiszentgyörgyi Sportnapokhoz, így minden korosztály és edzettségi szint számára kínálnak lehetőséget a mozgásra és a közösségi élményre.
2024-09-19: Közélet - Nagy D. István:

A legyőzhető kórok világa (Fertőző betegségek)

Hihetetlennek tűnhet, de a fertőző betegségek java része ellen még ­mindig az egyik leghatékonyabb védekezési módszer a szappan és a víz, azaz a rendszeres kézmosás, a megfelelő higiénia – állítja Hagen Helga infektológus szakorvos, aki három éve tagja a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház csapatának. A szakorvos szerint más szakterületekhez hasonlóan a fertőző betegségekkel foglalkozó is jelentős fejlődésen ment keresztül, a legtöbb fertőzéssel szemben hatékonyan fel tudják venni a harcot, sok kórt sikerült visszaszorítani.