Brassó-vidombáki reptérNépszerű a budapesti járat

2024. szeptember 20., péntek, Közélet

Kimondottan jó volt a kihasználtsága a Wizzair vidombáki reptéren júliustól működő Brassó–Budapest járatainak – jelentette be Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a számok azt mutatják, hogy valósnak bizonyult az igény, hiszen két hónap alatt több mint 11 ezren vették igénybe a járatokat.

  • Fotó: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
    Fotó: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

A polgármester pontos számokkal is szolgált, eszerint júliusban 5244 utas repült a járattal, 2708-an érkeztek a vidombáki reptérre, a magyar fővárosba repülők száma pedig 2536 volt. Augusztusban még ennél is többen vették igénybe a járat gépeit, összesen 5969 utast jegyeztek, 2873-an Budapestről jöttek, 3096-an pedig Brassóból indultak. Antal Árpád szerint ezek a számok mind a felszálló, mind az érkező járatokat véve nagyon jók, hiszen előbbiek esetében közel 86, míg az utóbbiaknál közel 88 százalékos kihasználtságot jelent.

A polgármester azt is elmondta, az adatok már csak abból a szempontból is nagyon kedvezőek, hogy eleinte kétségek fogalmazódtak meg a járatokkal kapcsolatosan, ám bebizonyosodott: az igény valós, sokan várták és használják a járatokat. Az eddigi legmagasabb utasszámot augusztus 20-án jegyezték. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Közélet - Böjte Ferenc:

A 99 éves Boér Imrét köszöntötték (A huszadik századot szolgálta)

A baróti Boér Imre nyugalmazott tanár, úzvölgyi veterán 2024. szeptember 18-án betöltötte 99. életévét. Barót legidősebb polgárát születésnapja alkalmából a város polgármestere, Benedek-Huszár János is köszöntötte, Demeter Zoltán polgármesteri tanácsadóval együtt egy fotóalbumot ajándékozott neki.
2024-09-20: Közélet - Bodor János:

Ha lesz pénz, tudják tartani a határidőt (Épülő wellnessközpont Kovásznán)

A Lőrincz Zsigmond Sípálya közvetlen szomszédságában épülő wellnessközpontnál gőzerővel dolgoznak, hogy a szerződésben előírt határidőig – 2025 október – a létesítményt be tudják fejezni. Az Országos Beruházási Társaság (CNI) azonban akadozik a kifizetésekkel.