Brassói aprópecsenyeMit főzzünk ma?

2024. szeptember 23., hétfő, Szabadidő

Hozzávalók: 1 kg sertésszűzpecsenye, 7 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsírszalonna, 1,5 kg burgonya, só, bors, pirospaprika ízlés szerint.

Elkészítése. A krumplit alaposan megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. A húst is megmossuk és nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint a krumplit. A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kisütjük, amikor üveges, hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig sütjük, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a zúzott fokhagymát is. Kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet. Az olajban előzőleg kisütött krumplit összekeverjük a szaftos hússal és forrón
tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Kitekintő - :

Európai ráeszmélés, amerikai szósaláta, ukrajnai kormányátalakítás (Geopolitikai jegyzetek)

Európa és a dinoszauruszok fájdalomérzékelése
Az elmúlt két hétben kissé szokatlan módon egy olyan jelentés borzolta a kedélyeket Európában, amelyet a volt olasz miniszterelnök az Európai Bizottság kérésére készített az Európai Unió versenyképességéről. Ebben Mario Draghi elég egyértelműen vázolta, hogy Európa versenyképessége messzire elmaradt mind az Egyesült Államok, mind Kína versenyképességétől, és elég szokatlan módon meglehetősen pesszimistán, egyesek szerint nagyon realistán ábrázolta az unió helyzetét.
2024-09-23: Belföld - :

Hankó Balázs Székelyudvarhelyen: Magyarország felelősséget visel a határon túliakért

Magyarország kormánya felelősséget visel a határon túli magyar közösségek sorsáért, elősegíti a közösségek fennmaradását és fejlődését, hogy megőrizze a nemzet szellemi és lelki egységét – jelentette ki Hankó Balázs magyar kulturális és innovációs miniszter szombaton Székelyudvarhelyen.