Gyermekeink

2024. október 3., csütörtök, Család
  • Anna, Sepsiszentgyörgy. Fotó: Albert Levente
    Anna, Sepsiszentgyörgy. Fotó: Albert Levente
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2024-10-03: Család - :

Októberi őzlábak (A város gombái 25.)

Gyerekkoromban ősszel nem jártam, pontosabban nem vittek gombászni. Nem volt őszi vakáció, szombaton is iskolába jártunk, az egyre rövidülő vasárnapi nappalokon pedig a háztáji termés betakarításában, eltevésében illett a szülőknek, nagyszülőknek segédkezni. Csak jóval később – amikor októberben, novemberben egyedül kezdtem járni az erdőt-mezőt – döbbentem rá, hogy ez a szezon mennyire gazdag fajokban. Bősége olykor a nyáriét is felülmúlja.
2024-10-03: Család - :

Összetartozás (Személyes)

Szombaton a Benedek-mezőn ünnepelt egy közösség. Mint minden évben, most is a Szent Mihály-nap ünnepe hívott össze, de azt is ünnepeltük, hogy 30 éves a sepsiszentgyörgyi Waldorf. Jöttek a waldorfosok szép számban, ott volt az apraja-nagyja, gyerekek, szülők és pedagógusok – mint egy nagy család. Ezek a találkozások, ünnepek valóban annyira jelentőségteljesek, hogy nagy számban összehozzák a közösség tagjait.