LabdarúgásVisszapillantás — Áros Károly

2009. február 19., csütörtök, Sport

Kíváncsian vártam az immár hagyományos Szövetség Kupa címen megrendezett minifocitornát, mindenekelőtt azért, hogy lássam, hol is állnak felkészülésükben a tavaszi rajtra készülő csapatok. Mind a tizenhat IV. ligást vártam. Tíz jött el. A távol maradt hatnak minden bizonnyal megvolt az oka.

S ez nem az edzőtáborozás, melyből nem volt része a megjelenteknek sem. Sajnos. Így aztán a téli alapozás, az eddigi felkészülés is csak mérsékletes lehetett. Hogy mennyire mérsékletes, azt bizonyította a hét végi mérkőzéssorozat, mely megmutatta, hogy egyik csapatot sem vetette szét az erőnlét. Ahogy nőtt a mérkőzések száma, úgy fogytak az ,,oxigénkészletek", mutatkoztak a fáradtság jelei. Valamivel jobb képet mutatott a játékosok technikai képessége. Látszott, hogy elég szép számban éltek a frissen épült sporttermek nyújtotta játéklehetőséggel. Nem, nem azt akarom mondani, hogy jól kihasználták a lehetőséget, mert tudom, hogy nem érték egymást a minifoci-teremtornák, ahol csiszolhatták volna technikai képességeiket. Na de az a kevesebb lehetőség is megmutatta hatását. Láttunk jó néhány szellemes megoldást mind az összjátékban, mind a góllövésben. Összességében véve nagyon hasznosnak bizonyult a rendezvény, még akkor is, ha csak két napra szólt.

Nem az én tisztem, de figyelembe véve a sporttermek megoszlását, a jövő télen például beindítanék egy többszakaszos, körzetekre osztott minifoci-vetélkedőt, majd a körzetek legjobbjai rájátszásban folytassák a küzdelmet egészen a döntőtornáig. Nem lenne túl költséges, viszont több játéklehetőséget biztosítana a csapatoknak. Na persze, a minifoci mellett is elvégezhetnék a csapatok az alapozást, a nagypályás foci specifikus edzéseit... Mondom, nem az én tisztem, de megpróbálnám...

Na, de térjek vissza a hét végi torna szereplőire. Meglepett, hogy milyen szűk kerettel jelentkezett az őszi bajnok Papolci Zágon (12 játékossal), a KSE (11), de csak 14 labdarúgót nevezett a végül távol maradt Bardoc is. A kereteket nézve — most csak a IV. ligásokra gondolok — nagy mozgást, látványos átigazolásokat nem észleltem. Egyelőre, hiszen az átigazolásokra még van idő bőven. Ami már tényként könyvelhető el: a Papolci Zágon soraiban ott volt Szűcs Attila, Kulcsár László, Sütő Attila, Molnár László, Dobricza Ferenc, Péter József, Kiss Róbert, Badi Csaba, Kedves Levente; teljes kerettel szerepelt a Baróti Sólymok: Andorkó András, Molnár Áron, Kurta József, Lázár Csaba, Lázár Gábor, Lázár Attila, Bogdán István, Kopeczky Soron, Daniel Ştefănescu, Bocz István, Máthé Róbert, Audi Pál, Gabriel Cojocaru, Benedek Zsolt, Bódi László, Zelch Ervin, Sugár Árpád, Csiki Attila; akárcsak Bodok: Bartha Sándor, Terza Ernő, Várdó János, Pál József, Dobri László, Veres Zoltán, Sylvester Árpád, Szabó Zsolt, Papp Sándor, Kádár Béla, Asztalos Csaba, Ferencz Csongor, Imreh Gábor, Nagy Sándor, Vrânceanu Levente, Zsunkuly Attila; vagy Gelence: Déva Imre, Gáspár Levente, Fábián Domokos, Kalányos Csaba, Erdő László, Papp Zsombor, Papp Gábor, Mihai Străchinaru, Mátyás Tihamér... És a többiek? Sorolom:

Kézdiszentlékek: Voloncs Barna, Horváth Emil, Haag Szabolcs, Csulak Attila, Szász Ádám, Kovács István, Kovács Tibor, Bartók Kálmán, Bartók Róbert, Bartha László, Marti Gáspár, Bakk Balázs, Iacob Csaba, Péter Attila, a két Brănduşoiu, Aurel és Constantin;

Dálnok: Szőcs Lajos, Szücs István, Szekeres Csaba, Már József, Boér Csaba, Audi Szabolcs, Zajzon Zsombor, Ionuţ Popa, Ionel Ciobotaru, Prezsmer Levente, Berecki Zsolt, Berecki Attila, Márton István, Boga Alpár, Boga Antal, Bajka Lajos, Budi Oszkár, Bedőházi Géza;

Illyefalva: Ráduly Attila, Józsa Tihamér, Balázs Lóránt, Bölöni András, Váncsa Zsolt, Székely Róbert, Farkas Ferenc, Kovács Sándor, Narcis Aprodu, Kertész István, Ilie Roman, Boga István, Duka Csongor, Domokor Tibor és Bocz József.

Bölön: Biró Zsolt Lajos, Biró Zsolt, Csipő Levente, Gecse András, Romulus Bucşa, Rudolf Béla, Kisgyörgy Imre, Kisgyörgy Antal, Incze Lóránt, Kozma Róbert, Csirikás Barna, Imre István, Keresztély Zsolt, Brassai Zoltán, Bartha Zsolt, Biró Antal, Nagy Tamás, Szabó Zsolt;

KSE: Bartók Balázs, Suciu Levente, Gergely I., Dobra Szabolcs, Bögözi Csaba, Adrian Căşuneanu, Zakariás Imre, Tusa Levente, Bobi Butnaru, Zölde Ottó, Tódor István;

Sepsiszentgyörgyi Jövő: Marian Todoran, Răzvan Todoran, Németh Lehel, Marian Butuc, Răzvan Tomi, Claudiu Rădulescu, Ruzsa Lóránt, Horváth Marian, Vass István, László Ferenc, Kuti Norbert, Nagy Szilárd, Nagy Zsolt, Marian Ciobotaru, Dorin Popovici, Antal Miklós.

Bardoc ugyan nem jelent meg, de kerete névsorát leadta: Ion Borcăias, Barabás Bálint, Baló József, Gábor Géza, Sugár László, Gergely István, Ilyés Géza, Balázsi István, Tókos Zoltán, Komporály Attila, Lázár János, Fosztó László, Kovács István, Tókos Jenő.

Ennyivel is többet tudunk. De bármelyik keret a fentiek közül változhat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-02-19: Sport - x:

Törekvés Kupa (Asztalitenisz)

A Felsőrákoson megrendezett Törekvés Kupa asztalitenisz-verseny díjazottai:
2009-02-19: Család - x:

A szomorú bölény (Doktor Bubó esetei) — Jártó Kocsis Edit

A bölényt hatalmas testtel, nagy, széles fejjel és két jókora szarvval áldotta meg a Teremtő, és e bájt még fokozza a hátán levő púp, a csomókban lógó szőr, na meg basszusba átcsapó hangja.