Férjek, édesapák lelkinapja — Józsa Zsuzsanna

2009. február 19., csütörtök, Család

A millenniumi évben a Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának Család Munkacsoportja férjeknek, édesapáknak szervez lelkigyakorlatot március 6. és 9. között a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

Témák: Földi apa — mennyei Atya, Férfias apák nélkül érthetetlen a mennyei Atya evangéliuma (Ft. Csató Béla), Út a gazdasági függetlenség felé (Bíró Ernő). Részvételi díj: 55 lej/nap. Az előadások után tanúságtételek, majd beszélgetések, szentmise és szentségimádás szerepel a programban. Jelentkezni a programok@csalad.ro e-mail címen vagy a 0740 035 166-os telefonszámon (Kertész Tibor).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-19: Család - x:

A pongyola pitypangtól a bicskefáig — Fekete Réka

Sokan tudják, hogy a körömvirágnak gyulladáscsökkentő hatása van, a kamilla fertőtlenít, a fokhagyma féregűző és csökkenti a vérnyomást, a citromfű jó a darázscsípésre, de vajon az mennyire ismert, hogy az orbáncfüvet idegárnikának is hívják, mert nyugtat, a kapor nemcsak fűszernövény, hanem ülőfürdőként is használják különböző fájdalmak ellen. Nos, aki múlt szombaton végighallgatta a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza környezetvédelmi szakköre által szervezett harmadik tanulmányi szimpóziumon az előadásokat, többek között ezeket is megtudta.
2009-02-19: Család - x:

Gyerekkori traumák és a krónikus fáradtság

A gyerekkori traumák, ideértve a szexuális visszaélés, az érzelmi bántalmazás és elhanyagolás hatszorosára növeli annak kockázatát, hogy felnőttként krónikus fáradtság szindrómával (CFS) küzd valaki — állítják amerikai kutatók.