Elváltak, újraházasodottak lelkinapja

2009. február 26., csütörtök, Család

A gyulafehérvári főegyházmegye Pasztorális Bizottságá­nak Család Munkacsoportja az elváltak, újraházasodottak részére tart lelkigyakorlatot a csíkszentdomokosi Szent Margit Házban március 13-án és 14-én.

Az előadások után tanúságtételre, beszélgetésekre és szentmisén való részvételre lesz lehetőség. Érdeklődni és jelentkezni a programok@csalad.ro e-mail címen vagy Ilyés Erikánál a 0741 624 452-es telefonon. (http://www.csalad.ro/)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-26: Család - x:

Pocak és szellemi leépülés

A hasi elhízás kifejezetten hajlamosít a szívroham és a cukorbetegség megjelenésére, de egy új vizsgálat szerint évtizedek alatt a gondolkodóképesség romlásában is szerepet játszik. Az ezt megállapító tanulmányt az ideggyógyászat vezető folyóirata, a Neurology közölte.
2009-02-26: Sport - x:

A teljes Reményik — Bogdán László

Reményik Sándor költészetének megítélése sokat változott. Erről izgalmasan ír Kántor Lajos Reményik Sándor — A mítosz és az erdélyi valóság című könyvében (Pallas-Akadémia, 2007), de óhatatlanul érinti a problémát Dávid Gyula is, aki irodalomtörténészként oly sokat tett a teljes Reményik-kiadásért és megismertetéséért a költő Kézszorítás — Írók, könyvek, viták, 1918—1941 című, tanulmányokat, vitacikkeket, recenziókat, Reményik-irodalommal foglalkozó írásait összegyűjtő vaskos, 535 oldalas könyv tartalmas előszavában. (Polis Könyvkiadó — Luther Kiadó, Kolozsvár — Budapest, 2007).