Segíteni a bajban — Ferencz Csaba

2009. március 2., hétfő, Közélet

Előadók és adakozók együtt a bajban

Az Eventus Plus Egyesület és az Erdélyi Magyar Ifjak meghívására diák- és felnőttkórusok, együttesek, színművészek és képzőművészek fogtak össze, hogy segítsenek a nagybaconi Szőcs Ferikének.

A leukémiás kisfiú jótékonysági koncertjén a színvonalas és maratoni előadás után az adakozókedv is megnőtt, hiszen a belvárosi református templomban összegyűlt közönség összesen 6800 lejt ajánlott fel — tudtuk meg Nemes Előd szervezőtől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-03-02: Közélet - x:

Neki kell kezdeni a tömbházak szigetelésének — Simó Erzsébet

A megyei, illetve városi költségvetés elfogadása után a lakótársulásoknak kézbe kell venniük a tömbházszigetelés kérdését. Rá kell venniük a lakókat, hogy vállalják az ezzel járó költségeket, mely kevesebb, mint korábban volt, idén ugyanis a kormány állja a felét, harminc százalékot az önkormányzat fedez, a lakónak csupán húsz százalékot kell fizetnie. Tudjuk, ez sem kevés, főleg a nyugdíjasok, az egyedül élő idős emberek, esetleg az éppen most munka nélkül maradtak számára, de a rosszul hőszigetelt lakások fűtése — ahogyan azt idén a hideg hetek bizonyították — nagyon sokba kerül, azt is sokan nehezen tudták kifizetni.
2009-03-02: Közélet - x:

Eladók az orvosi rendelők (Kovászna) — Bodor János

A 2008/68-as sürgősségi kormányrendelet előírásainak betartásával a helyi tanács eladja a tulajdonában levő ingatlanokat, amelyekben orvosi rendelők működnek.