Téltemetés Bereckben — Iochom István

2009. március 2., hétfő, Közélet

A rendszerváltás óta huszadik alkalommal tartottak Gábor Áron szülőfalujában farsangi felvonulást és bábuégetést.

A több mint harminc, maskarába öltözött berecki fiatal lóháton és szekéren járta végig a nagyközség főbb utcáit, s mondott vidám, télbúcsúztató rigmusokat az utcákon gyülekező nagyszámú érdeklődőnek. Az Alszeg és a Felszeg végigjárása után visszatértek a művelődési központ előtti térre, ahol elégették a telet jelképező rongybábut.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-03-02: Közélet - x:

Eladók az orvosi rendelők (Kovászna) — Bodor János

A 2008/68-as sürgősségi kormányrendelet előírásainak betartásával a helyi tanács eladja a tulajdonában levő ingatlanokat, amelyekben orvosi rendelők működnek.
2009-03-02: Közélet - x:

A hétvége hírei — Mózes László

Márton Áron-szobor Kolozsváron
Márton Áron római katolikus püspök szobrát avatták fel szombaton Kolozsváron a Szent Mihály-templom kertjében. A néhai püspök mintegy három méter magas szobrát Bocskay Vince szovátai szobrászművész készítette.