Elhalálozás

2009. március 3., kedd, Elhalálozás
Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratába belenyugodva tudatjuk, hogy a szerető szívű testvér, nagynéni, a bölöni születésű sepsiszentgyörgyi

KISGYÖRGY ILONA,

a megyei kórház

volt alkalmazottja

életének 83. évében elhunyt.

Temetése 2009. március 4-én, szerdán 13 órakor lesz a bölöni temetőben unitárius szertartás szerint.

A gyászoló család

4217963

Részvétnyilvánítás

A Sepsiszéki Történelmi Vitéz Lovagrend őszinte részvétét fejezi ki rendtársuknak, vitéz Vitályos Istvánnak édesanyja elhunyta alkalmából.

Erdélyi Béla, Sepsiszék székkapitánya

4217958

A Kőrösi Csoma Sándor Napközi Otthon munkaközössége őszinte részvétét fejezi ki volt kolléganőjüknek, Varga Arankának férje elhunyta alkalmából.

4217961

Köszönetnyilvánítás

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága halottunk, DOMBORA RÓZA temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak.

A gyászoló család

2241

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága halottunk, TUSA JOLÁN temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, és mély fájdalmunkban osztoztak.

A gyászoló család

4217891

Megemlékezés

Minden évben eljön az a nap, mely számunkra fájó emlék marad. Volt egy hang, egy mosolygós arc, egy szerető szív, két dolgos kéz, mely értünk dolgozott. Fájó szívvel emlékezünk a drága jó férjre, édesapára, nagytatára, a kézdivásárhelyi HAMAR IMÉRE halálának kilencedik évfordulóján.

Bánatos özvegye, leánya, fia és unokája, Richárd

7254014

Minden évben eljön a nap, mely számunkra fájó emlék marad. Könnycsepp gördül végig az arcunkon, amíg élünk, addig fogsz hiányozni nekünk. Fájó szívvel emlékezünk a barátosi SIKLÓDI CSABÁRA halálának harmadik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

Bánatos szülei, testvére és annak családja

4217955

Fájó szívvel emlékezünk a felsőlemhényi születésű RÉTHI ILONÁRA halálának tizedik évfordulóján. Emlékét örökre megőrizzük.

Szerettei

7254118

Könnycsepp gördül végig arcomon, mert hiányzik nagyon. Egy éve kísértem utolsó útjára a drága férjet, a kilyéni születésű gidófalvi CSERE ISTVÁNT. Isten adjon lelkének üdvösséget, testének nyugodalmat a mennyek országában.

Halálába soha bele nem nyugvó, fájó szívű özvegye, nevelt fia és családja

4217887

Mély fájdalommal emlékezünk a vargyasi SZŐCS FERENC KADÉTRA. Ma hat hónapja, hogy lovaiddal a kapun kimentél, de mi hiába vártunk, vissza már nem tértél. Éjjel is kerestünk, sokat kiáltottunk, de reád csak másnap találtunk. Megállt egy szerető szív, mely élni vágyott, pihen a két kéz, mely dolgozni imádott. Szeretete és emléke szívünkben élni fog örökre.

Özvegye, Gizike, gyermekei, Gyöngyike, Ferike, unokái, Zsolti és Noémi

T

Fájó szívvel emlékezik MÁRKOS EDIT óvónőre halálának első évfordulóján

leánya.

Nyugodjék békében.

7254115

,,Nem múlnak el, akik szívünkben élnek / hiába szállnak árnyak, álmok, évek / ők itt maradnak bennünk csöndesen még..." (Juhász Gyula)

Könnyes szemmel emlékezünk szüleinkre, HARTIG MÁRIÁRA és HARTIG JÁNOSRA haláluk 11., illetve 6. évfordulóján. Emlékük legyen áldott.

Gyermekeik, azok családja és az unokák

T

Fájó szívvel emlékezünk drága jó édesanyánkra, a kőröspataki KELLÁN IRMÁRA halálának nyolcadik évfordulóján. A múltra visszanézve valami nagyon fáj, keresünk valakit, aki nincs köztünk már. Szerető szíveddel oly sokat adtál, Isten kegyelméből megváltást kaptál. Nem tudunk mi néked, csak virágot vinni, nem tudunk mi érted, csak könnyet hullatni. Hiába borult rád a temető csöndje, szívünkben élsz, és itt maradsz mindörökre. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

Három lánya és azok családja, testvére, Bözsike

265/b

Álmodtál egy boldog öregkort, csodásat és szépet, de egy kegyetlen betegség mindent összetépett. Könnyes az út, mely sírodhoz vezet, a jó Isten őrködjék pihenésed felett az erősdi temetőben. Mély fájdalommal emlékezünk SZŐCS ETELKÁRA, aki 2008. március 2-án hagyta itt nagy bánatban négy gyerekét, öt unokáját, testvérét és bánatos édesanyját, Bernád Etelkát.

Nyugodj békében, Etelka.

4217639

Fájó szívvel, de soha el nem múló szeretettel emlékezünk az orbaiteleki születésű sepsiszentgyörgyi FOGARASI JÓZSEFNÉ SOÓS MARGITRA halálának ötödik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

Szerettei

4217890

Könnyes szemmel emlékezünk a bölöni BARTHA LAJOSNÉ BALÁZS MÁRIÁRA halálának első évfordulóján. Emlé­két örökre szívünkbe zárjuk.

Szerettei

4217932

Szomorú szívvel emlékezünk a lisznyói SZÁVA LILIRE (szül. ZOLTÁNI) halálának ötödik évfordulóján. Emlékét szívünkbe zárva örökre megőrizzük.

Testvérei és családja

4217865

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-03-03: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Lovagtermé­ben ma 19 órakor megnyílik Gombosi Beatrix „Köpönyegem pedig az én irgalmasságom…" ― Köpönyeges Mária-ábrázolások a középkori Magyarországon című fotókiállítása, és bemutatják könyvét. A kiállítást megnyitja és a kötetet méltatja Jánó Mihály művészettörténész, közreműködik Várallyay Réka művészettörténész. A megnyitón mú­zeumpedagógiai foglalkozással is várják a gyermekeket. A kiállítás március 29-ig látogatható.
2009-03-03: Magazin - x:

Illem, etikett, protokoll — magas fokon

Van-e köztünk, aki elmondhatja magáról, hogy sohasem került kellemetlen helyzetbe egy-egy illemszabály vagy hasonló viselkedési-megnyilvánulási regula elfelejtése, félreértelmezése miatt — legyen szó akár csak arról is, hogy nem megfelelő módon mutatkozott be egy idősebb személynek vagy egy hölgynek. Az ily módon kellemetlen vagy feszélyező helyzetek márpedig gyakran adódhatnak a legköznapibb viszonyok terén is. Akárcsak olyan, a helyes viselkedésmód tárgyköréhez tartozó fejtörők, mint például az egyén intim zónájának fogalma, az udvariasság és a ,,biológiai megnyilvánulások" közti viszony (a csuklástól a tüsszentésig, a rágógumizástól a dohányzásig), a különböző rendezvények, ceremóniák megszervezése, a tegezés és magázás problémája, az öltözködés vagy a testtartás mint üzenet, az ajándékozás dilemmái vagy épp az alkalmas megszólítás módja.