Eltér a magyar és a szlovák álláspont

2009. március 5., csütörtök, Világfigyelő

A magyar fél továbbra is indokolatlannak és aránytalannak tartja azt, ahogy a szlovák rendőrség fellépett novemberben a szurkolók ellen a dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen — jelentette ki Balog Zoltán, a magyar parlament emberi jogi bizottságának elnöke a szlovák törvényho-zás társbizottságával történt tegnapi megbeszélés után.

Balog szerint ezért ezt a kérdést a kilencvenes évek közepén aláírt magyar—szlovák államközi alapszerződés alapján létrehozott vegyes bizottságban is meg kell tárgyalni. A. Nagy László, a szlovák bizottság elnöke úgy vélekedett, hogy a dunaszerdahelyi kérdést a szlovák félnek nemzeti keretek között kell lezárnia.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-03-05: Világfigyelő - x:

A kormány visszavonta tizenhárom kiemelt terv uniós támogatását

A magyar kormány tizenhárom kiemelt terv korábban megítélt uniós támogatását vonta vissza, mintegy harmincmilliárd forint értékben — közölte a kormányszóvivői iroda. A tegnap hozott kormánydöntés indoka: a projektgazdák nem tudták teljesíteni eredeti vállalásukat, nem tudták elindítani a tervezett beruházásokat, vagy az eredetileg vállaltnál jóval magasabb áron valósították volna meg azt. A kormány a felszabaduló pénz jelentős részét a munkahelyek megmentésére csoportosítja át, illetve a nemzetközi válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére használja.
2009-03-05: Világfigyelő - x:

Az unió jövője és a keleti régió (Kitekintő) — Bogdán László

Hitelek nélkül ― ezt most az októberi pénzügyi válságot követő februári valutapánik is ékesen bizonyította, a zloty is, a forint és a lej is elképesztően meggyengült, euró-álomhatárok dőltek meg ― a kelet-közép-európai régió gazdasága a csőd szélére sodródik, s ha a helyzet az elkövetkező hónapokban nem javul, gyors összeomlás fenyeget, a gazdasági vérkeringés máris észrevehetően akadozik, kis-, közepes és nagyvállalatok buknak be, csökken az export, növekszik a munkanélküliség, napról napra gyengülnek a nemzeti valuták.