Prefektusi közbenjárás - Tibodi Ferenc

2009. március 6., péntek, Közélet

Tegnap délután Codrin Munteanu prefektus kezdeményezésére közmeghallgatáson találkozott Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Sánta Károly, a Municípiumi Sportklub elnöke. A megbeszélés egyetlen napirendi pontja a Szemerja negyedi sporttelep és a Municípiumi Sportklub átvétele, átadása körüli zűrzavar ,,tisztázása" volt.

A meghívottak bemutatták érveiket, a kormánybiztos pedig az elmondottak alapján dönti el, támogatja-e vagy sem a sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezését. Codrin Munteanu megígérte, hogy a napokban megpróbál beszélni Monica Iacob Ridzi sportminiszter asszonnyal, és tájékoztatja a Sepsiszentgyörgyön kialakult helyzetről, továbbá kísérletet tesz arra is, hogy megtudja, a sportbéli decentralizálás korábban megtörténhet-e Sepsiszentgyörgyön, mint máshol, vagy Háromszék fővárosának is várnia kell két hónapot az országos folyamat elindításáig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-03-06: Közélet - x:

Újabb tömbházak hőszigetelése kezdődik - Farcádi Botond

Idén négy helyen kezdik el a tömbházak hőszigetelését Sepsiszentgyörgyön — tudtuk meg Dulányi Enikő lakótársulási elnöktől, akinek irányításával tavaly az Állomás negyedi Barátság sétány tömbházait korszerűsítették.
2009-03-06: Közélet - x:

A székely megyék csendesebbek - Szekeres Attila

Hargita megye a legcsendesebb, de Háromszék is igen közel áll hozzá a rendőrségi bűncselekményi mérleg szerint, ám az emberölések fejezetében mindkettő elég ,,előkelő" helyet foglal el — derül ki a Corneliu Câmpeanu főkapitány által bemutatott megyeközi összehasonlító statisztikából.