Albert-Nagy Örs: Dies Ihre

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Előbb halni kell,

aztán támadni. Fel!

Aztán fegyverletétel...

világos?

Előbb feltámadni,

aztán halni kell.

Legyen az élet

ördög-virágos!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Villámkérdések, avagy kíváncsiskodó tekintetek (Interjú Kolcsár Jocó színésszel)

― Sok vitát szül az, hogy szükséges-e a színház a mai ember számára. Hogyan vélekedsz erről?
— Az, hogy a színházra szükség van, soha nem volt vita tárgya. Ellenben az igen, hogy milyen színházra van szükség. És ez egy igen bonyolult kérdés, ugyanis a színház szerepe mindig az adott kornak megfelelően változott. Napjainkban a színháznak nemcsak szórakoztató jellege kell hogy legyen. Nevelő és szembesítő hatást is keres, ami éppoly fontos, mint az előbbi.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Csend és Ámen között (Kolozsváron jártam)

csend vagy a mélységes kiszolgáltatottság vagy a láthatatlan súly ami rám nehezedik vagy az elszánt indulat ami belém nevelődött arra késztet hogy a kavalkád legmélyére betekintsek és felhozzam mindazt a gennyet ami odalent feszíti szét a bensőm majdnem átláthatatlan szűz érintetlen mocskos és kiforgatott zugait mikor belenéznék