A várakozásról

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Megtalálni egy közös hangot. A dó és a szó rokonsága oly kevés ez esetben, mint aprót adni egy koldusnak, hogy aztán nyugodtan megvacsorázhassunk. Utálom nézni, ahogy egy férfi és egy nő egymásnak ordibál. Legalább annyira utálom, mint azt, hogy vannak tizenéves lányok, akik evés után legyömöszölik az ujjukat, és visszahányják az ételt.

Végül is igazuk van. Sokszor én is kihánynék mindent, mindenkit, de nem teszem. És végeredményben mit is érek el azzal, ha utálok valamit? Hisz már elég sokan belehaltak a szépségbe. Nem mondom, dicső halál.

De ráérünk, mi talán ráérünk, mi birtokában vagyunk a türelemnek, annak a fajta türelemnek, amely mélyen, hangyamódra még a Holdat is lehozza, szerelem nélkül is. Néha már kétségbeesünk, hogy azt a látszatot keltsük, mi nem is vagyunk türelmesek. Hisz annál szebb nincs is, amikor siettetünk valakit, nem várjuk meg, hogy elmesélje, ma épp mi történt vele. Elfelejtünk várakozni, de azért mi tudjuk, hogy mi is az Advent. Megvárni azt, hogy megnyugodjunk, legalább annyira lehetetlen, mint szépeket álmodni horrorfilm után. Nyugodtan vághatjuk egymáshoz a sértő megjegyzéseket, néha tányérral alátámasztva, hisz milyen szerencse is: mi ezt csak megjátsszuk.

Müller Henrietta

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Csend és Ámen között (Kolozsváron jártam)

csend vagy a mélységes kiszolgáltatottság vagy a láthatatlan súly ami rám nehezedik vagy az elszánt indulat ami belém nevelődött arra késztet hogy a kavalkád legmélyére betekintsek és felhozzam mindazt a gennyet ami odalent feszíti szét a bensőm majdnem átláthatatlan szűz érintetlen mocskos és kiforgatott zugait mikor belenéznék
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

A lakás üres

A lakás üres. Az ablakhoz közeledem. Kinézek. Kiüvölteném magam a tágra nyílt ablakon.