A lakás üres

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A lakás üres. Az ablakhoz közeledem. Kinézek. Kiüvölteném magam a tágra nyílt ablakon.

— Semmi sem véletlen — motyogom továbbra is magamban. — Csupán megtörténtek a dolgok, és a látvány nem volt mindennapi. Mertem sírni, s pár percre hagytam lepörögni valamit magamról. Talán csak ezeknek a perceknek volt értelmük. A percek elválásának. Könnyek, szemek, a számba gyűlt nyál, a telefon, az óra ketyegése, a simogatás, a film, a zavar, a mosoly, és már időben mértünk mindent. Kirázott a hideg. Fájt, és egyszer csak megjelent a gyermek. Az a gyerek, aki még egykor kérte az anyukáját, hogy megbocsássa a hazugságot. Most gyerekként, de elhitetett szerelmes szívvel néz az ágyon fekvő könnyes testre. Nem tudta, hogy mit kérhetne még, csak lépni akart tovább és még tovább. Nem az anya hangja volt, és a szemek sem voltak azok. Nem volt sarokban térdelés, sem büntető olvasás. Csupán elhangzott az eddig kimondhatatlannak hitt, leülepedett vágy, az igaz gondolat.

Felvette a kabátját, gördült a cipzár, vele együtt az idő és a jelenben való ébredés. Pár ölelés, még hitegettem magam, hogy anyuka úgyis elfelejti. Az ajtó becsukódott. Leültem a fal mellé. Nyeltem. A fal nem dőlt össze. Csak az érzés volt, ami most is, de még nem készül kabátot venni, és kilépni az ajtón. Talán a könnyebbik utat választottuk. Nem anya ment el. Felébredtem. Berohantam a fürdőszobába, lemostam az arcomat. Még felismertem a törülközőmet. A tükörbe néztem. A gyerek még ott volt. Vajon minden ajtócsukásnál elő fog bújni belőlem?

Anyukám mindig visszajött. Most nem őt kívánom. Köszönöm.

(perez)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

A várakozásról

Megtalálni egy közös hangot. A dó és a szó rokonsága oly kevés ez esetben, mint aprót adni egy koldusnak, hogy aztán nyugodtan megvacsorázhassunk. Utálom nézni, ahogy egy férfi és egy nő egymásnak ordibál. Legalább annyira utálom, mint azt, hogy vannak tizenéves lányok, akik evés után legyömöszölik az ujjukat, és visszahányják az ételt.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Mocorgás a gubóban

Mocorog a diákélet Sepsiszentgyörgyön is… Az MKDT (Mikes Kelemen Diáktanácsa) zenehónapot szervez és fotópályázatot hirdet, az SZMKD (Székely Mikó Kollégium Diáktanácsa) Valentin-napra és tanár-diák vitára készül, az RKDT (Református Kollégium Diáktanácsa) játékdélutánt és gitárestet tervez, a Művészeti DT (Plugor Sándor Művészeti Líceum Diáktanácsa) Valentin-napi bulit és postát szeretne. Az idei tanévben két diákújság indult, és három folytatta tevékenységét csak Sepsiszentgyörgyön. Kézdivásárhelyen és Baróton is indult diákújság.