Mocorgás a gubóban

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Mocorog a diákélet Sepsiszentgyörgyön is… Az MKDT (Mikes Kelemen Diáktanácsa) zenehónapot szervez és fotópályázatot hirdet, az SZMKD (Székely Mikó Kollégium Diáktanácsa) Valentin-napra és tanár-diák vitára készül, az RKDT (Református Kollégium Diáktanácsa) játékdélutánt és gitárestet tervez, a Művészeti DT (Plugor Sándor Művészeti Líceum Diáktanácsa) Valentin-napi bulit és postát szeretne. Az idei tanévben két diákújság indult, és három folytatta tevékenységét csak Sepsiszentgyörgyön. Kézdivásárhelyen és Baróton is indult diákújság.

Civilként és szervezetben tevékenykedőként is nagyon szeretem ezeket a mozgalmakat. Új diákújság, újra beinduló diáktanács, szép dolgok ezek — az ifjúság egy részében.

Fejlődnünk kell, ez tény, viszont van itt egy másik probléma: a bűvös kommunikáció és érdeklődés. Valaki tudja például, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Diáktanácsa mivel rukkol elő februárban? Egyszerű a válasz: nem, nem tudja senki, pedig itt vannak tőlünk harminc kilométerre. De nem kell messze mennünk, elég, ha csak Sepsiszentgyörgyön kérdezősködünk, akár diáktanácsos fiataloktól. Senki sem tudja, hogy a másik, közvetlenül mellette tevékenykedő diáktanács mikkel foglalkozik, pedig biztosan lenne olyan rendezvény, amire ellátogatnának, vagy éppen együtt dolgoznának.

Számomra teljesen nyilvánvaló, visszautalva a címre, hogy minden diáktanács teljes mértékben megvan a saját gubójában, és nem akar kitörni. Ki merem jelenteni, hogy egyáltalán nem nyitottak. Ha pedig mégis azok lennének, akkor csak én nem látom ezt a mozdulást. Pedig mindannyian ugyanazt szeretnénk: pörgő diákéletet Kovászna megyében.

(Nicole)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

A lakás üres

A lakás üres. Az ablakhoz közeledem. Kinézek. Kiüvölteném magam a tágra nyílt ablakon.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Köszönet a nőknek

A március nyolcadika már több mint egy évszázada minden kontinensen egyaránt a nőké, a lányoké, az anyukáké és a nagymamáké. Az eredete ma már halványuló emlék, feltehetőleg a negatív események nyomán. Amikor 1908-ban New York különböző varrodáiban fellázadt több mint 40 000 nő, és harcolt az emberségesebb bánásmódért, akkor nyilvánították ezt a napot hivatalosan a nők napjává.